KRITIKOVALA AMERIKU: Prekinut TV prenos u UN-u zbog govora argentinske predsednice

- Ovde smo bili pre godinu dana i tada je kao "teroristički režim" označena vlada sirijskog predsednika Asada, a podržani su pobunjenici u Siriji, koji su predstavljeni kao "revolucionari". Danas smo zajedno kako bismo iskorenili baš te revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi - izjavila je argentinska predsednica Kristine Fernandez na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

  • 46

Većina međunarodnih televizijskih kanala obustavila je prenos i prevod govora predsednice Argentine Kristine Fernandez na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, nakon što je žestoko kritikovala SAD i njihove saveznike zbog rata sa ISIL-om.

Pre samo mesec dana Argentina je bila prisiljena da proglasi bankrot zbog presude jednog američkog suda, podseća portal "Direktno.hr".

Uprkos prekida prenosa, glavne tačke njenog govora dospele su u medije preko društvenih mreža.

- Ovde smo bili pre godinu dana, i tada je kao "teroristički režim" označena vlada sirijskog predsednika Asada, a podržani su pobunjenici u Siriji, koji su predstavljeni kao "revolucionari". Danas smo zajedno kako bismo iskorenili baš te revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi - naglasila je Fernandezova.

Podsetila je da su SAD i saveznici nakon napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, pažnju usmerili samo na rakete koje su pogodile Izrael, a koje nisu prouzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve.

- Danas, smo se okupili kako bi usvojili rezoluciju o našoj odgovornosti i međunarodnoj borbi protiv "Islamske Države Iraka i Levanta" (ISIL), organizacije koja koristi pomoć saveznika velikih zemalja članica Saveta Bezbednosti UN-a - rekla je argentinska predsednica i time zaslužila da se hitno obustavi prenos njenog govora u UN-u.

Izjave Kristine Kirhner su važne jer dolaze od predsednice države koja je kroz istoriju bila pod velikim uticajem moćnih lobija iz Vašingtona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    8. oktobar 2014 | 21:11

    toliko o demokratiji

  • Apolitičan_lik

    8. oktobar 2014 | 22:09

    Pratim malo francusko javno mnjenje, gde polako ali sigurno raste kult Putina. Ne vole oni njega zato što je divan i krasan nego zato što jedini udara kontru amerima. Francuzi su u poslednjih 30-ak god bili lepo tretirani od strane "jenkija". Sredinom osamdesetih poslaše francuzima humanitarnu pomoć u krvi (da li je potrebno reći da je ista bila zaražena sidom), nakon toga zabraniše uvoz francuskuh vina u US (čep mora biti po US standardima, tj. od gume a ne od pampura), pomfrit za vreme Buša prozvaše "liberty fries" umesto dotadašnjih "french fries"... Drago mi je što ću izgleda doživeti da vidim krah "Novog Rima". Da se razumemo, ne veličam Putina, kineze i ostale anti-US likove, ali red je, a i vreme da ameri malo sjašu...

  • Rade Jovicevic

    8. oktobar 2014 | 21:29

    Kristina govori istinu pa prema tome nije za javnost. Znamo mi vrlo dobro cime se zapad sluzi. Iskusili smo mi i platili vrlo skupo njihovu "istinu"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA