BORBA PROTIV DŽIHADISTA: Deca kalašnjikovima brane svoje gradove! (FOTO) (VIDEO)

Fotografije dece-boraca objavljene na Tviteru su reakcija i odgovor na novi video džihadista, na kome se vidi da su zauzeli brdo sa strateškim položajem i pogledom na grad Kobanu

  • 4

Protiv islamista bori se i veliki broj dece koja učestvuju u odbrani sirijskog grada Kobane. Deca su naoružana kalašnjikovima a njihove porodice su spremne da rizikuju živote ovih mališana učeći ih da se bore do smrti. Vazdušni napadi predvođeni SAD ne uspevaju da zaustave napredovanje i razvoj Islamske države, što je još jedan od razloga uključivanja malih boraca.

Na Tviteru su objavljene fotografije na kojima se vide čitave kurdske porodice, među kojima su žene i deca, koje pokušavaju da zaustave osvajanje svojih gradova od strane islamskih fanatika. Zapravo, ove slike su reakcija i odgovor na novi video koji su postavili džihadisti, na kome se vidi da su zauzeli brdo sa strateškim položajem i pogledom na grad Kobanu.

- Kurdska porodica koja se bori protiv terorista Islamske države u Kobani - Kurdima u Kobaneu treba pomoć! - piše pored ovih fotografija.

Lokalnom stanovništvu je saopšteno da kurdska vojska neće moći da ih zaštiti od napada sve dok se turska vlada ne uključi i pokuša da pomogne. Upozorene su hiljade ljudi da će morati da napuste svoje domove sa granice Sirije i Turske.

Šest vazdušnih napada tokom ponedeljka neznatno je usporilo ekstremne islamiste, dok su Kurdi uspeli da ih oteraju iz istočnog dela grada. Tamošnja vlada tvrdi da će grad uskoro pasti, čak je i turski predsednik Redžep Erdogan upozorio da bez pomoći s kopna neće moći da se spasi Kobana.

Na jednom snimku borac Islamske države govori kako su uz božiju pomoć zauzeli brdo koje gleda na grad. On je rekao kako "vojnici Islama"' sada grabe prema gradu i da će uništiti nevernike i zauzeti Kobanu. Inače, nenaoružani kurdi se bore protiv džihadista koji su opremljeni modernim oružjem i tenkovima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lanmi

    9. oktobar 2014 | 13:13

    Pa moraju siromasi, kada NATO nema m... da krene kopneno :P

  • Žoao

    9. oktobar 2014 | 11:27

    Kalašnjikov je zakon.

  • dinarskA cetnicka divizija

    9. oktobar 2014 | 11:26

    Zao mi je kurda dali im oružje tj prodali gde je NATO pjesadija 500 000 hrvatski branitelja ali oni znaju samo iz vazduha a ovi krasti i paliti stidi se Evropo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA