ISKORISTITE LUDO VREME: Čeka nas rekordnih 25 stepeni za vikend! (FOTO)

Nakon ovog vikenda, najtopliji će biti 13. i 14. oktobar kada će živa u termometru dostići čak 26 Celzijusa. Pravi oktobar stiže tek krajem meseca, a stručnjaci se pitaju da li će ovo neobično jesenje vreme uticati na epidemiju gripa i ostalih virusa

  • 0

Ma koliko neverovatno zvučalo, vikend pred nama će biti pravi letnji!

Prema podacima sajta accuweather.com u petak (10. oktobar), subotu (11. oktobar) i nedelju (12. oktobar) temperatura će dostići 25. podeok, te vam predlažemo da isplanirate vikend negde na otvorenom.

Sudeći po prognozama svetskih meteorologa ceo oktobar će biti prilično lep. Najtopliji će biti 13. i 14. oktobar kada će živa u termometru dostići čak 26 Celzijusa.

Zahlađenje, ili bolje bi bilo reći prosečna temperatura za ovo doba godine čeka nas tek od petka, 24. oktobra kada je prognozirana temperatura od 12 Celzijusovih stepeni.

Sunce u oktobru, međutim, povlači i pitanje toga do koje mere će ovo neobično vreme uticati na epidemiju gripa.

Podsetimo, Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" počeo je distribuciju vakcine protiv sezonskog gripa, a epidemiološka situacija je za sada "uobičajena za ovo doba godine", iako je registrovana povećana učestalost obolevanja od respiratornih infekcija.

Prema rečima stručnjaka topla jesen je kao poručena za napad gripa i ostalih virusa, te nije na odmet da budete na oprezu. Dakle, vitaminski obroci, adekvatna jesenja garderoba i pravac - u prirodu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA