Tužilac traži 10 godina zatvora za Milićeva!

U optužnici tužilaštva se navodi da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu

  • 22

U optužnici koju je juče podiglo, Treće osnovno tužilaštvo predlaže deset godina zatvora za Marka Milićeva, tri godine za njegovog kuma Bratislava Vesovića, kao i devet meseci zatvora za taksistu Sašu Jankovića.

U optužnici se navodi i da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu. Milićev nijednog trenutka nije smanjio muziku na CD plejeru i nastavio je da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene.

Kako piše "Blic", zamenik tužioca Siniša Zorić istakao je da "kantrimen" do danas nije pronađen. On je u optužnici detaljno opisao povrede Jovanovića, koji je dva dana kasnije preminuo.

Bratislav Vesović je optužen da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela. Navodi se da su se njih dvojica sreli nakon nesreće na pumpi u Čingrijinoj ulici, nakon čega su sakrili vozilo koje je ključni dokaz.

Saša Janković, vozač "Pink" taksija, počinio delo neotklanjanje opasnosti. Optužnica ga tereti da nije prijavio da je došlo do udesa iako je video oštećenog "kantrimena". On nije reagovao ni na Milićevu izjavu da "ništa nije video, ni čuo", kao ni na obaveštenje dispečera da se jave svi svedoci nesreće na mostu.

Od petoro putnika iz "kantrimena" koji su priznali krivicu u zamenu za kućni zatvor, samo je Bojana Petrović dosad dobila nanogicu, a Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Dana Manevski i Nikola Lepen još ne izdržavaju kazne.

- Preostali putnici iz "kantrimena" nisu dobili nanogice jer nadležni sudovi u mestima gde im je prijavljeno prebivalište nisu poslali dokumentaciju Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Dok se to ne okonča, Uprava ne može da im prikači nanogice. U međuvremenu, oni su bez nadzora i faktički su na slobodi - objasnili su u Upravi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosije X

    9. oktobar 2014 | 23:09

    Znam da ne može više po zakonu,ali 10 godina za ovog MONSTRUMA JE MALO...

  • Jaa

    9. oktobar 2014 | 23:00

    Najbolje oslobodite ubicu.....sto bi bio i tih 10god.!!!! Jedan mlad zivot vredi mnogo vise od bednih 10god.! Ako pak i dobije tu sicu....znaci kroz 3 god.da ga ocekujemo na uluci ponovo.....jos bahatijeg jer je uvideo da ubiti nekoga i nije krupna stvar!!! Pu sramote!

  • אלעזר

    9. oktobar 2014 | 22:55

    10 година?може,ал да му то буде прва четвртина.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA