Dobio 5 miliona odštete jer je nedužan u zatvoru proveo tri godine!

- Policiji je bilo sumnjivo što sadim cveće na grobu žrzve, pa su me 20. oktobra 2003. godine priveli - rekao je Draganu Milutinoviću (53) koji je nedužan u zatvoru proveo tri godine

  • 10

Apelacioni sud obavezao je državu Srbiju da isplati gotovo pet miliona dinara radniku Zaječarskog groblja Draganu Milutinoviću (53), jer je, kako je ustanovljeno, ni kriv ni dužan u zatvoru proveo tri godine, zbog sumnje da je 2003. godine ubio Mariju Topalović.

Kako pišu "Novosti", Milutinoviću je 2012. godine, dosuđena odšteta od 2,8 miliona dinara, ali je Apelacioni sud tu odluku preinačio i gotovo duplirao prvobitni iznos. Grobar iz Zaječara je nakon što je, zbog nedostatka dokaza, pušten iz pritvora od države tražio da mu na ime odštete isplati devet miliona dinara.

Milutinović je još pre dve godine tvrdio da je uhapšen samo zato što je radio svoj posao.

- Policiji je bilo sumnjivo što sadim cveće na grobu Topalovićeve, pa su me 20. oktobra 2003. godine priveli. Posle surovog prebijanja i polivanja vodenim šmrkom, naterali su me da potpišem neki papir, za koji sam, tek na suđenju čuo, da je moje priznanje o ubistvu - pričao je tada Milutinović.

Dragana je tadašnja supruga ostavila, a sin ga se odrekao. U zatvoru ga je posećivao otac, ali je i on ubrzo preminuo. Milutinović kaže da taj period ne bi preživeo bez „šake lekova za smirenje“.

Kada je oslobođen 28. decembra 2006. godine i otišao do ćerke, primila ga je i ugostila njegova ćerka, ali i ona  imala svoju porodicu, tako da je Dragan ubrzo otišao odatle.

Živeo je na groblju, spavao na stolu za mrtvake, ponekad jeo ostatke koji su ostajali od pomana, a izdržavao se od male plate i ponekog dinara koji su mu davali ljudi kada iskopa raku. Pre dve godine je rekao da je grob Topalovićeve je obilazio "u širokom luku".

Pre dve godine Milutinović je rekao da će sa novcem koji dobije kupiti krov nad glavom.

Ubistvo Marije Topalović je i dlje nerasvetljeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikele

    10. oktobar 2014 | 09:40

    Sad lepo ti pametni policajci lopatu i kramp pa na mesalicu da se polako vracaju narodne pare

  • Asa

    10. oktobar 2014 | 08:56

    Cuj dinara,trebali su mu dati bar milion evra a ne tu sicu. Jadan

  • ズ1枚とピリ辛の

    10. oktobar 2014 | 10:18

    Uhapsite mene za bilo šta,pa ćemo se dogovoriti za kintu,nije problem :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA