Za paljenje ambasada kriva četiri policijska čelnika

"Sada je istražena uloga svih koji su rukovodili policijom iz štaba u beogradskoj centrali MUP-a. Osim njih, istragom su obuhvaćeni komandanti svih jedinica koje su bile na ulici. Odgovorni u komandnom lancu su tri generala i jedan oficir beogradske policije", piše jedan beogradski medij

  • 4

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova završila je istragu o propustima tokom obezbeđivanja mitinga "Kosovo je Srbija" i krivcima označila četvoricu bivših čelnika policije, piše današnji "Blic".

- To su generali Stevan Bjelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, ali i Slobodan Vukolić, tadašnji načelnik Policijske uprave Beograda - rekao je izvor "Blica".

Četvorica odgovornih su, prenosi list, napravili greške jer nisu na pravi način reagovali i sprečili da ambasade SAD i Nemačke 21. februara 2008. godine budu zapaljene. Kako se navodi, završen je jedan deo istrage.

"Sada je istražena uloga svih koji su rukovodili policijom iz štaba u beogradskoj centrali MUP-a. Osim njih, istragom su obuhvaćeni komandanti svih jedinica koje su bile na ulici. Odgovorni u komandnom lancu su tri generala i jedan oficir beogradske policije", preneo je list izjavu svog neimenovanog sagovornika.

Istragom je utvrđeno da policija 20 minuta nije reagovala na napade huligana i na to što ambasade gore.

- Ovo je samo prvi deo istrage. Predmet je prosleđen u tužilaštvo, ali se i dalje prikupljaju informacije. Posao radne grupe je da utvrdi odgovornost, da li je bilo propusta, ko je komandovao i zbog čega su ambasade toliko ostavljene bez reakcije policije. Radna grupa je obavila saslušanja, vrlo brzo se očekuju novi koraci - rekao je izvor "Blica".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    10. oktobar 2014 | 07:51

    Za paljenje ambasada kriva je politika tih zemalja!

  • samsung

    10. oktobar 2014 | 10:22

    A gde vam je Veljovic i onaj Bozovic? Oni nikada ni za sta nisu krivi. Kada ce vec jednom oni da odgovaraju za svoja nedela?

  • Beograd

    10. oktobar 2014 | 03:22

    Svi znamo jedna rec: Kostunica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA