SKANDAL ILI NAMEŠTALJKA? Otkud crv u srpskim bombonama i šta na to kaže proizvođač? (FOTO)

Na društvenim mrežama osvanula je fotografija crva u "Pionirovoj" karamel bomboni. Iz te kompanije tvrde da je u pitanju falsifikat i da su oni podneli krivične prijave protiv onih koji falsifikuju njihovu robu, koja prolazi kroz izuzetno strog sistem kontrole

  • 23

Na društvenim mrežama poslednjih dana osvanula je fotografija crva u karamel bombonama kompanije "Pionir". Dragana Petković, koja je okačila fotografije na Fejsbuk, kaže za Telegraf da je bombone kupila pre dve nedelje u jednoj prodavnici na Voždovcu.

Šta na sve to kaže Nebojša Jakšić, direktor prodaje kompanije "Pionir" u Beogradu?

- Mi to proizvodimo više od pedeset godina i do sada nismo imali nikakvih problema. Svi naši proizvodi prolaze kroz izuzetno strog sistem kontrole. Karamela je jedan od jačih brendova kompanije "Pionir". Međutim, postoje firme koje su falsifikovale naše proizvode i njihova roba je zaplenjena i u stoji u magacinima već mesecima, a protiv vlasnika su podnete krivične prijave. Radi se o desetak manjih proizvođača i ne mogu da isključim verovatnoću da je u pitanju nameštaljka, pogotovo što niko nije uradio reklamaciju, niko nam nije pokazao proizvod - objašnjava Jakšić.

Postavlja se pitanje kako zaštititi potrošača ukoliko naiđe na proizvod koji ne odgovara standardima kvaliteta.

Potrošači koji smatraju da su oštećeni mogu se obratiti inspekciji koja je nadležna za tip robe. Ukoliko je proizvod od mesa, u pitanju je veterinarska inspekcija, dok se za biljne proizvode kupci mogu obratiti poljoprivrednoj inspekciji.

- Potrošači moraju imati kod sebe uzorak robe i fiskalni račun - kaže za Telegraf Mladen Alfirović iz Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine.

Potrošačima preostaje da uvek pažljivo pogledaju pakovanje i pročitaju dekleraciju kako bi bili sigurni da su kupili pravi proizvod, i da se, ukoliko smatraju da su oštećeni, obrate Udruženju za zaštitu potrošača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    27. oktobar 2014 | 11:19

    Male privatne radnje prodaju hranu koja je falsifikat ili istekao rok trajanja. Kupila sam keks na kiosku I kuci videla da je istekao rok pre nekoliko meseci.

  • goran Holand

    27. oktobar 2014 | 11:52

    Mogucnost opstanka crva u idealnoj formi i stanju u procesu stvaranja ove bombone je jasan pokazatalje da je rec o namestanju i pokusajima zloupotrebe.Ako iko zna iole o procesu proizvodnje iste zna i da je ovo prosto nemoguce tj moze da se desi jednom u 10 000 000 000 pa i cak u tom slucaju bar bi se nadzirale konture crva a ne ovakvog kao sto ga vidimo!

  • Djosa

    27. oktobar 2014 | 15:35

    Nije pionir kriv ,vec prodavci prodaju staru robu. Letos sam hteo kupit neke kolaci, kad sam pogledao datum on isteko vec prosle godine,pokazao sam prodavacici. A gospodja uze te kolaci pa u regal ponovo u tom mometu sam sve sto sam imao u korpi ostavio na kasi i izaso iz te radnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA