Da li će ovo promeniti sudbinu sveta: Prvi oboleli od ebole u Njujorku! (FOTO)

U Njujorku je 14-godišnji tinejdžer koji je nedavno doputovao iz Sudana, pokazao simptome karakteristične za ebolu. Ukoliko se ispostavi da je pacijent i u Brazilu zaražen smrtonosnim virusom, to će biti prvi slučaj u Južnoj Americi

  • 3

Smrtonosni virus ebola ne prestaje da se širi. Prema najnovijim informacija, u Njujorku je 14-godišnji tinejdžer koji je nedavno doputovao iz Sudana, pokazao simptome karakteristične za ebolu. On je odmah smešten u karantin, a u Brazilu se sumnja da je jedan misionar takođe zaražen ovom opakom bolešću.

Ukoliko se ispostavi da misionar zaista ima ebolu, to će značiti da se virus proširio i na Južnu Ameriku.

Dečak iz Njujorka pao je u nesvest od visoke temperature u petak oko 19.30h u svom domu, nakon što se vratio iz Sudana koji se nalazi u Severnoj Africi. On je smešten u karantin odmah nakon što je doveden u bolnicu Brokdejl, a lekari sada sprovode testove kako bi utvrdili da li pacijent zaista ima ebolu.

Za sada neimenovani izvori tvrde kako je moguće da je dečak lagao na formularu koji popunjavaju svi koji dolaze iz oblasti koje su zaražene ebolom. Još uvek se čekaju rezultati testova.

U Brazilu se u karantinu nalazi 47-godišnji misionar koji je došao iz Gvineje, afričke zemlje koja je razorena ovom bolešću. Brazilski ministar zdravlja, Artur Čioro, izjavio je kako se pacijent trenutno nalazi u dobro stanju, i da je temperatura počela da pada. On je takođe dodao da je misionar u Brazilu bio 21 dan, koliko traje period inkubacije ebola virusa.

Čovek je iz Gvineje u Brazil došao 19. septembra, a leteo je preko Argentine i Maroka.

Do sada je od ebole umrlo 4.033 ljudi od ukupno 8.399 slučajeva te bolesti evidentiranih u sedam zemalja, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u Ženevi.  U Srbiji još uvek nema zaraženih osoba, ali se trenutno 728 osoba nalazi pod nadzorom.

VMA kaže da je spremna za pojavu ebole i u našoj zemlji, a da li će ovaj opaki virus stići u Srbiju i kada možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs  / Izvor: dailymail.co.uk, nypost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P.F.C.

    11. oktobar 2014 | 15:27

    Zavrsni cin vladara iz senke-svesti planetu na 1 milijardu.

  • Greska

    11. oktobar 2014 | 12:38

    Decaku iz Afrike otkriveni znaci ebole u Njujorku a kazete da se bolest prosirila na Juznu Ameriku??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA