EKSKLUZIVNO: Snimak pada aviona biznismena Đorđevića! (VIDEO) (FOTO)

Avion je uzleteo minimalnom brzinom, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljne snage propao i krilom udario u zemlju iza piste u njivi. Letelica je odmah eksplodirala, a pilot i kopilot na licu mesta su poginuli

  • 24

Dve osobe poginule su u udesu malog sportskog aviona "skaj leder j 600" koji se srušio danas oko 13.20 sati. Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila prilikom sletanja aviona.

Jednomotorna letelica je pri desnom zaokretu izgubila brzinu, udarila u zemlju i zapalila se.

Avionom je upravljao Toma Đorđević, koji je i vlasnik aerodroma, a s njim je bio još jedan za sada neidentifikovani muškarac. Oba tela su ugljenisana.

Njih dvojica su uzleteli i minimalnom brzinom leteli iznad piste tog sportskog aerodroma, da bi u jednom trenutku, verovatno zbog nedovoljno snage, avion propao i udario krilom u zemlju iza piste u njivi i odmah je eksplodirao. Pilot i kopilot su na licu mesta nastradali.

Pogledajte video:

Pad aviona snimio snimatelj TV Pinka, Raško Matović.

UPOZORENJE: Zabranjeno preuzimanje, kopiranje ili bilo kakvo drugo korišćenje video-klipa bez dozvole uredništva portala Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pilot

    11. oktobar 2014 | 19:18

    Klasicno prevlacenje. Ne znam sta mu bi da odvali onoliki ugao na gore. Inace, to je odlican avion, trpi mnogo, ali ne bas ovoliko. RIP

  • Peki

    11. oktobar 2014 | 19:24

    Rec je o gubitku uzgonske sile zbog premale brzine. U fazi prevrtanja letelice na desno krilo, pilot je trebao naglo i odsecno dati maksimalni gas i zadati adekvatne komande rotacije letelice u cilju povecanja brzine i vracanja na bezbedan kurs. Na snimku se jasno vidi da motor staje, t.j. elisa usporava rotaciju. Sumnjam na otkaz motora u ovom kriticnom trenutku i neadekvatnu reakciju pilota, jer se ne vide otkloni krmila pravca, dubine, i elerona. Nazalost sad je kasno...plavo nebo ljubiteljima visine...

  • Knez

    11. oktobar 2014 | 19:17

    Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA