ZAUSTAVLJAJU EPIDEMIJU? Rusija sprema vakcine protiv ebole!

Rusija očigledno ne želi ništa da prepusti slučaju, pa je tako ruska ministarka zdravlja rekla da će u narednih 6 meseci ta zemlja proizvesti tri vakcine protiv ebole

  • 13

Rusija očekuje da u roku od narednih šest meseci, proizvede tri vakcine protiv ebole, saopštila je danas ministarka zdravlja Veronika Skvorcova.

- Napravili smo tri vakcine i mislimo da će one biti spremne za upotrebu u sledećih šest meseci - rekla je Skvorcova, prenosi AFP iz RIA Novosti.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), 4.033 ljudi preminulo je od posledica ebole dok je u sedam zemalja registrovano ukupno 8.399 slučajeva zaraženih.

Do naglog povećanja smrtnih slučajeva je došlo u trenutku kada su UN saopštile da nedostaje oko 800 miliona evra pomoći za borbu protiv ebole.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaleBrdo

    12. oktobar 2014 | 08:37

    Samo Rusi i mogu da zaustave ebolu. I da naprave Ladu.

  • Mihjlo

    12. oktobar 2014 | 09:00

    Nadam se da će Srbija prva otkupiti ogromne količine pouzdane vakcine.

  • Marko

    12. oktobar 2014 | 07:49

    Rusija zauzima svoje mesto i u svetu nauke (ili,bolje rečeno,vraća se na svoje mesto kao i u ostalim oblastima) pa će tako biti i pionir u proizvodnji vakcine za ovu smrtonosnu bolest. Ako se vakcina zaista pokaže kao efikasna,što je naučni podvig,eto prilike da naučnici iz Rusije dobiju Nobelovu nagradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA