Otvorena biračka mesta u BiH i Republici Srpskoj

Građani BiH, Federacije i Republike Srpske danas biraju članove Predsedništva i poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsednika i potpredsednike Republike Srpske, kao i poslanike u Narodnoj skupštini Srpske, Parlamentu Federacije BiH i skupštinama kantona u Federaciji

  • 7

Jutros u 7.00 sati u BiH, Federaciji i Republici Srpskoj, otvoreno je 5.397 redovnih biračkih mesta, među kojima i pet u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu - u ambasadama u Beču i Berlinu, i konzulatima u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu.

Na glasačkim listićima je 98 političkih subjekata: 50 političkih stranaka, 24 koalicije i 24 nezavisna kandidata.

Pravo glasa ima 3.278.908 glasača, dok je za glasanje izvan BiH registrovano 42.139 glasača. Biračka mesta biće zatvorena u 19 časova.

Građani BiH, Federacije i Republike Srpske, biraju članove Predsedništva i poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsednika i potpredsednike Republike Srpske, kao i poslanike u Narodnoj skupštini Srpske, Parlamentu Federacije BiH i skupštinama kantona u Federaciji.

Za sprovođenje ovogodišnjih izbora iz budžeta BiH namenjeno je 8,854 miliona konvertibilnih maraka. Krajnji rok za potvrđivanje rezultata izbora je 11. novembar.

Kada je reč o biračima iz Brčkog distrikta, kojih ukupno ima 45.317, oni se opredeljuju za jednu od entietskih opcija - Republiku Srpsku  20.528 i 24.789 za FBiH.

Za praćenje ovogodišnjih izbora akreditovan je rekordan broj posmatrača do sada. Na snazi je izborna tišina koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u 19.00 časova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop dujic

    12. oktobar 2014 | 10:40

    Sds i ognjen tadic pobeduju sds je stvorio srpsku

  • Dobrica,

    12. oktobar 2014 | 09:55

    Braćo Srbi : Pamet u glavu, ne kamen u glavu!

  • Молим одговоре!

    12. oktobar 2014 | 20:42

    Ја сам исто за промене. Што се тиче СДС кандидата, слажем се да је смешан. По теби је исправно да будемо презадужени, наравно без економије која би те обавезе требала сервисирати, да имамо апокалиптичну стопу незапоселености, из разлога је то тако треба да буде, јер нису ништа боље ни земље региона. Које земље? Неколико једноставних питања. Колико је ова власт, у односу на претходну, задужила РС? Колико је отворила нових радних мјеста? Колико је била стопа незапослености прије, и након након њиховог доласка на власт?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA