Srpski biznismen pozvao goste na slavlje, pa pred njima poginuo u avionu! (VIDEO) (FOTO)

Novosadski biznismen Tomislav Đorđević je hteo da počasti prijatelje. To je za njega bio veliki dan, koji je dugo čekao i kojem se radovao. Radostan dan pretvorio se u veliku tugu, kako za njegovu porodicu, tako i za sve prijatelje i zaposlene

  • 0

Novosadski biznismen Tomislav Đorđević (64) i 28-godišnji mladić iz Beograda, čiji identitet nije zvanično potvrđen, poginuli su juče prilikom oko 13.20h prilikom pada sportskog aviona.

Vazduhoplovna nesreća se dogodila u ataru Bačkog Jarka, tokom proslave koja je organizovana u firmi "DTD Ribarstvo" povodom završetka građevinskih radova na izgradnji sportskog aerodroma.

Prema nezvaničnim tvrdnjama, avionom je upravljao Đorđević, koji je i vlasnik "DTD Ribarstvo". Pre kobnog leta on je pozvao jednog svog prijatelja da isprobaju pistu.

- Đorđević je hteo da počasti kako prijatelje, tako i izvođače radova. Ovo je za njega bio veliki dan, koji je dugo čekao i kojem se radovao. Radostan dan pretvorio se u veliku tugu, kako za njegovu porodicu, tako i za sve prijatelje i zaposlene - rekao je za "Alo!" jedan od pozvanih gostiju na proslavi.

Prema tvrdnjama prisutnih, vlasnik "DTD Ribarstvo" u svom posedu imao je nekoliko ultralakih letelica i bio je veliki ljubitelj vazuhoplovstva. Na njegovom privatnom aerodromu prilikom pada letelice je bilo parkirano desetak malih sportskih aviona, koji su već isprobali ili čekali da isprobaju pistu.

- Beli avion je nisko leteo i odjednom je zaokrenuo. Mislili smo da je neki trik, manevar, ali je ubrzo avion kljunom krenuo preka kukuruzima i za svega nekoliko trenutaka se iz nepoznatih razloga zakucao u zemlju, stotinak metara od piste. Odjednom je iz kukuruza počelo da se dimi. Nismo verovali šta vidimo. Na mesto tragedije odmah su pozvani vatrogasci i hitna pomoć, ali nažalost, ni pilotu ni kopilotu pomoći nije bilo. Nakon intervencije vatrogasci, lekari su konstatovali smrt - ispričao je jedan od očevidaca i naveo da je prilikom udara u tlo na avionu izbio plamen, a čula se i eksplozija.

Nakon policijskog uviđaja, tela stradalih su preneta u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu radi obdukcije, a Direktorat civilnog vazduplovstva će ispitati stanje letelice i uslove koji su pratili let.

Pad aviona snimio snimatelj TV Pinka, Raško Matović.

UPOZORENJE: Zabranjeno preuzimanje, kopiranje ili bilo kakvo drugo korišćenje video-klipa bez dozvole uredništva portala Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA