DANI LUDAJE: Ovako izgleda tikva od pola tone! (FOTO)

Centralni događaj manifestacije ”Dani ludaje” predstavlja merenje najtežeg i najdužeg ploda tikve. Apsolutni pobednik ove godine je Milan Desnica, dvadesettrogodišnji momak iz Savinog Sela, koji je uspeo da obori rekord ovog takmičenja kolosalnom bundevom od 507 kilograma

  • 4

Na "Dane ludaje" koji se održavaju svake godine sredinom oktobra, mnogi agronomi iz okoline Kikinde okušaju se u takmičenju za najteži i najduži plod bundeve.

Ovogodišnji pobednik je Milan Desnica (23) iz Savinog Sela na takmičenju zauzeo je prvo mesto zahvaljujući kolosalnoj bundevi od neverovatnih 507 kilograma.

Milan je ove godine uspeo da obori sopstveni rekord iz 2010. kad je odneo pobedu zahvaljujući plodu bundeve od 288 kilograma. Već poznat kikindskoj javnosti kao četvorostruki pobednik ovog takmičenja, kad se pojavio s "narandžastim džinom" težim više od pola tone, ishod takmičenja svima je bio jasan.

Na ovogodišnjem takmičenju u kategoriji za najtežu bundevu učestvovalo je 10 takmičara, dok je u kategoriji za najdužu bundevu učestvovalo njih 9. Pobednici obe kategorije dobili su diplomu, pehar i značajnu novčanu nagradu od 100 hiljada dinara.

- Jako je lep osećaj biti pobednik ove manifestacije, a uz to još i osvojiti rekord. Prošle dve godine nisam učestvovao jer sam hteo da dam prednost drugim takmičarima, hteo sam da i oni osete slast pobede na ovom takmičenju. Drago mi je što sam oborio lični rekord, ali i rekord manifestacije - kaže Milan i dodaje da je ključ njegovog uspeha dobro seme, mnogo truda i malo sreće.

Desnica je imao mnogo izazova oko svoje pobedničke bundeve zbog svih vremenskih neprilika koje su nas zadesile ove godine.

- Najpre sam je čuvao od mrazeva, a potom od leda. Bio je mnogo izazova, ali je moja želja za pobedom ipak bila jača - objašnjava rekorder čija devojka i buduća supruga je zauzela drugo mesto u kategoriji za najtežu Ludaju.

Biljana Gnjatić po struci je vaspitač, ali je uz Milanovu pomoć uspela da zauzme drugo mesto bundevom od 383 kilograma.

Pobedu u kategoriji za najduži plod bundeve odnela je Eva Pece, dvadesetjednogodišnja medicinska sestra iz Temerina.

- Moram da priznam da su mi malo pomogali roditelji oko bundeve, pa pobedu rado delim s njima. Bundevu smo odgajali od maja meseca, a jedini "recept" jeste da uzgajate bundevu s mnogo ljubavi, isto kao i bilo koju drugu biljku - kaže Eva, čija tikva je duga čak 283 santimetara.

"Dani ludaje" su najveća manifestacija u ovom delu Srbije, a za samo tri dana ovaj grad poseti više od 40 hiljada ljudi. Prethodnih nekoliko dana Kikinda je imala veliki broj gostiju iz inostranstva, najviše iz komšijskih zemalja.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileee

    12. oktobar 2014 | 14:30

    Em laze da je hteo drugima da da fore na prethodnim takmicenjima, em je ovo neki gmo hibrid.

  • Cica

    12. oktobar 2014 | 13:04

    E,da su mi tolika mu.a,razbio bi pola sveta.

  • jela

    12. oktobar 2014 | 13:04

    Nikad vise gostiju naročito iz susedne rumunije i madjarske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA