Poginuo rudar u Lubnici

Rudar P.G. star 24 godine sinoć stradao u rudniku lignita u Lubnici kada ga je bubanj bukvalno usisao i samleo

  • 0

Rudar P.G. star 24 godine nastradao je sinoć u rudniku lignita u selu Lubnica, u blizini Zaječara. Rano jutros uviđaj je izvršila rudarska inspekcija, dok je istražni sudija osnovnog suda u Zaječaru naložio obdukciju nastradalog mladića.

Rudar je poginuo kada ga je, dok je lopatom tovario lignit na transportnu traku, povukao bubanj koji pokreće tu traku i gotovo ga samleo.

"Nesreća se desila na dubini od oko 400 metara u jami Osojno Jug. Goran je, u trenutku kada se tragedija dogodila, bio sam. Verovatno je pokušao da očisti prostor ispred bubnja, ali ga je on izgleda uhvatio i povukao.To je zaustavilo transportnu traku, što nam je bio znak da se nešto strašno desilo", kažu kolege stradalog rudara.

Rudar koji je prvi došao na mesto nesreće, umalo nije pao u nesvest kada je video šta se dogodilo.

"Ispod metalnog bubnja, koji lomi i najtvrđe stene i koji pokreće traku za transport uglja, bilo je potpuno neprepoznatljivo telo našeg kolege. Bubanj ga je bukvalno, usisao i samleo", kažu rudari.

(Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA