VUČIĆ: Andrej neće krivično goniti žandarme koji su ga pretukli!

Aleksandar Vučić istakao je večeras da njegov brat Andrej neće krivično goniti policajce koji su ga pretukli tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu

  • 5

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da njegov brat Andrej neće krivično goniti policajce koji su ga pretukli na Paradi ponosa održanoj 28. septembra u Beogradu.

-  Andrej je tog dana tim ljudima oprostio verujući da je to naš posao - njegov, jer voli svog brata i uvek je uz mene, a moj, jer vodim vladu i moje je da budem na strani države i državnih organa. Želim da verujem da je to bila greška. Mnogo puta sam pregledao snimke na kojima se vidi kako policajci tuku mog brata i video sam i neke stvari koje drugi nisu - rekao je Vučić gostujući na televiziji Pink.

Vučić je dodao da nije bilo razloga za intervenciju policije, ali i da je neobično vezan za brata sa kojim se uobičajeno čuje deset puta dnevno. On je dodao i da želi da zahvali ljudima koji nisu likovali nakon što mu je brat "zverski pretučen".

On je rekao da nadležni organi rade na tom slučaju i da će sačekati da vidi rezultate istrage i šta će tužilaštvo reći.

- Nisam video nikakve rezulate i sačekaću šta će tužilaštvo reći - rekao je Vučić dodavši da među policajcima ima 90 odsto dobrih ljudi koji se ne bave kriminalom i koji žele da štite i brane svoju zemlju.

On je istakao da se ne plaši za sve ono što radi, da nema nameru da beži iz zemlje ni da se sklanja od bilo koga, jer "pošteno i odgovorno radi za svoju zemlju".

Kako je dodao, u Srbiji se stopa kriminaliteta značajno smanjila i približila stanju od pre 35 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jova

    13. oktobar 2014 | 00:31

    A zasto nece?

  • Cica

    13. oktobar 2014 | 00:25

    Pa i ne mora,ali tzilashtvo mora,i to je to'i bice kaznjeni,bez mogucnozti da se izvuku.

  • Александар Џунић

    13. oktobar 2014 | 12:56

    Па што џабе смените онда начелника полиције у Нишу.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA