Ovaj čovek sprema napad na Putina!

Toni Abot je ljut na ruskog predsednika zbog obaranja malezijskog aviona iznad neba Ukrajine,i veruje da Vladimir Putin zna o tragediji više nego što tvrdi

  • 38

Australijski premijer Toni Abot uputio je bujicu ratobornih reči Vladimiru Putinu, obećavajući da će "oboriti na zemlju" ruskog predsednika kada se budu sastali na samitu G20 sledećeg meseca u Brizbejnu.

Gospodin Abot želi da se suoči sa Putinom zbog gubitka australijskih života u tragediji malezijskog aviona na letu MH17, i kaže da su ruski pobunjenici, koje on podržava, krivi za obaranje letelice. Priznao je da je prihvatio soopštenje da Rusija nije želela da se desi spomenuta nesreća, ali da "zahteva da oni u potpunosti sarađuju u krivičnoj istrazi".

- Oboriću ga na zemlju (I will shirtfront him). Biće dosta teških razgovora sa Rusijom, ali pretpostavljam da će moj razgovor sa Putinom biti najteži od svih - rekao je Abot.

"Oboriti na zemlju" (shirtfront) je inače izraz koji se koristi u australijskom fudbalu, kada se protivnik obori na zemlju jakim udarcem tela u telo.

Inače, Abot je bio jedan od najglasnijih kritičara Rusije u danima nakon tragedije leta MH17, zbog čega je dolazak Putina na samit G20 u Australiju bio pod znakom pitanja. Ipak, očekuje se dolazak ruskog predsednika. Premijer je tada izjavljivao da bi Putin trebao da "pokaže da ima savest" tako što ne bi došao na samit.

- Ima dosta dokaza koji indirektno ukazuju na rusku umešanost u obaranje malezijskog aviona, koje je odnelo na stotine duša od svojih porodica, bez opravdanja i obrazloženja. Verujem da Putin zna više o tome šta se desilo avionu nego što kaže - rekao je australijski premijer.

U nedelju je premijer rekao da nema moć da ide protiv konsenzusa članova G20 i da ne može da zabrani liderima da prisustvuju samitu, nakon što mu je jedan od novinara saopštio da ruski predsednik ipak dolazi u Brizbejn.

Tom prilikom je rekao da bi neki Australijanci bili ljuti kada bi videli kako se on rukuje sa Putinom, ali tvrdi da će "tražiti od njega obećanje da će Rusija učiniti sve što može da bi pravda bila zadovoljena".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    13. oktobar 2014 | 15:58

    Pravi potomak britanaca.Ima vic:kako se u Britaniji kaze lep covek? -turista

  • mirko

    13. oktobar 2014 | 16:25

    Pa dobili ste crne kutije pre tri meseca gde su vi dokazi za obaranje MH17, ali verovatno i USA i Australija kao i ostale zemlje NATOa znaju da im taj pokušaj da obore avion pa onda da optuze Ruse nije uspeo, jer da imaju dokaze davno bi ih izneli

  • Ja

    13. oktobar 2014 | 15:18

    Kakav je ovo teletabis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA