PREVARILI DESETINE LJUDI: Kupovali stoku novčanicama iz vremena hiperinflacije!

Sumnja se da su S.S. i N.M. starim, nevažećim novčanicama od desetine stočara kupili jagnjad, krave, prasiće, ovce i koze, koje su ''plaćali'' novčanicama od po pet hiljada dinara sa likom Ive Andrića, koje su štampane 1992. godine

  • 21

Zaječarska policija privela je Nišlije S.S. (29) i N.M. (60), koji se terete da su novčanicama u apoenima od po pet hiljada dinara, koje su štampane u doba hiperinflacije, na vašarima u Timočkoj krajini varali ljude i tim ''parama''od njih kupovali stoku.

S.S. i N.M. su, sumnja se, na taj način oštetili više desetina stočara, od kojih su uzimali jagnjad, krave, prasiće, ovce i koze, koje su ''plaćali'' novčanicama od po pet hiljada dinara, sa likom Ive Andrića, koje su štampane 1992. godine.

Njih dvojica su oblazili vašare i tu birali starije osobe, sa kojima su se cenjkali, ali su na kraju pristajali na njihovu cenu. Odmah nakon isplate, od ''žrtava'' su tražili da izbroje pare, uz obaveznu opasku da su ''novac'' upravo podigli iz banke.

Na taj način su prevarali na desetine ljudi, mada se sumnja da je taj broj daleko veći, jer ima onih koji nisu, najverovatnije zbog sramote, prijavili da su prevareni.

Protiv Nišija je podneta prijava zbog prevare, nakon čega su pušteni na slobodu, jer im, zbog štrajka advokata, nije mogao biti dodeljen branilac po službenoj dužnosti.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasha

    13. oktobar 2014 | 21:57

    da li je neko odnvas pametnjakovica procitao da su varali stare ljude??? u pitanju su verovatno jako stari ljudi koji jedva uspeju nesto da uzgoje da prodaju kako bi preziveli, a onda naidju ova dva prevaranta koji im "otmu" sve sto su radili vredno cele godine prevarom.. e zato smo tu gde jesmo jer ovako razmisljate!

  • Lakše malo

    13. oktobar 2014 | 22:02

    Pa dajte ljudi, imajte srca, nasladjujete se nesreći poštenog seljaka

  • Zadovoljština

    13. oktobar 2014 | 22:04

    Mogli su od debila da kupe celo imanje za 500.000.000.000 i da traže kusur.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA