ZA SIROTINJU I ĐAKE: Na srpskim trafikama prodaju cigarete na komad!

- Kupuje sirotinja, ali i komšije za koje ni pretpostavila ne bih da je dotle stiglo. Kupuju i đaci iz obližnje srednje škole. Verovatno im roditelji sve manje novca daju za džeparac, pa nemaju od čega da kupe duvan - kaže prodavačica koja prodaje cigarete na komad od 10, 12 i 15 dinara

  • 5

U Kragujevcu je počela, i sve više se zahuktava, prodaja cigareta na komad, i to na trafikama. Mesta gde se može pazariti nekoliko cigareta su ista ona gde se kreće najviše najsiromašnijih stanovnika. U pitanju su trafike kraj pijaca, kraj atobuskih stanica u prigradskim naseljima, nadomak romskih naselja, ali i kraj škola.

Na trafici kraj koje je autobuska stanica gde čekaju putnici za prigradska naselja i sela, u ponudi su cigarete gde komad staje 10, 12 i 15 dinara.

- Kupuje sirotinja, ali i komšije za koje ni pretpostavila ne bih da je dotle stiglo. Kupuju i đaci iz obližnje srednje škole. Verovatno im roditelji sve manje novca daju za džeparac, pa nemaju od čega da kupe duvan - kaže prodavačica.

Njena koleginica iz naselja Bresnica kaže da u ponudi imaju cigarete "Monus", "LD", "Kamel", "Monte karlo" i "Vinston".

- Cene su od 10 do 15 dinara. Pazare radnice iz okolnih prodavnica, grupa siromašnih ljudi iz romskog naselja, đaci. Većina njih stalno kupuje po par cigareta, neki dolaze više puta dnevno. Valjda od nekoga uspeju da iskamče tokom dana pa kupuju po nekoliko. Ima i tih koji kupuju ove skupe cigare na komad. Počeli smo ovakvu prodaju pre par meseci i odlično ide. Mi smo kod knjigovođe napravili šifru za po jednu cigaretu i kupcima izdajemo fiskalne račune. Ipak, opet je to nelegalno, kutija ne bi smela da se otvara, objašnjava ova trafikantkinja moleći da tačna adresa trafike ne bude objavljena.

Na većini trafika kraj pijaca u gradu mogu da se pazare cigarete na komad, u nekoliko takođe može da se dobije i fiskalni račun. Oni prodaju samo najjeftinije cigarete. U jednoj od kragujevačkih trafika priznaju da su im najverniji kupci osnovci iz obližnje škole.

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Unnamed/Soldier

    14. oktobar 2014 | 15:55

    Bolje prestanite da pusite, em sto pare ostanu u dzepu em se ne trujete ...

  • mordecai

    14. oktobar 2014 | 19:32

    eto vam pravi povratak u devedesete

  • ExDobrica

    14. oktobar 2014 | 18:35

    To je društveni barometar a ne državna statistika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA