DOBITNICA NOBELA ZA MIR: Spasite decu od Boko Harama!

Najmlađa dobitnica Nobelove nagrade u istoriji, rekla je u Nigeriji da vlasti moraju da se potrude da što pre oslobode 219 devojčica koje je zarobila militantna organizacija Boko Haram

  • 3

Dobitnica ovogodišnje Nobelove nagrade za mir Malala Jusafzaj apelovala je da se što pre oslobode devojčice koje su oteli džihadisti u Nigeriji.

Najmlađa dobitnica Nobelove nagrade u istoriji, rekla je u Nigeriji da vlasti moraju da se potrude da što pre oslobode 219 devojčica koje je zarobila militantna organizacija Boko Haram.

Prethodno su međunarodne vlasti, između ostalih SAD i Kina poslale svoje specijalne timove kako bi pokušali da pronađu otete devojčice, koje su pale u ruke vojnicima Boko Harama u aprilu ove godine u severoistočnom delu Nigerije.

- Tražim od nigerijske Vlade i međunarodne zajednice da udruže svoje snage i da donesu brzo i mirno rešenje ove krize - navela je Malala.

Po kidnapovanju devojčica organizovana je kampanja “Vratite nam naše devojčice“, ali je proteste sprečila policija, pod pretnjom oružjem, naveli su na sastanku sa Malalom predvodnici kampanje.

(Telegraf.rs /

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dosla je istina nestalo je lazi

    15. oktobar 2014 | 09:00

    Evo je odmah pocela radit za cia,i ostale hostaflere ,nema dzaba dobit milion eura,

  • LOL

    15. oktobar 2014 | 02:00

    Ova žena, a i svi ostali verovatno veoma dobro znaju da nema svrhe spašavati zarobljene devojčice. Njihove porodice ih ne bi prihvatile nazad zato što one više nisu dobar materijal za udaju i samim tim nemaju vrednosti za svoje porodice, a smatra se da su ovim što se desilo nanele sramotu svojim roditeljima. Verovatno bi tražili od tih devojaka da se ubiju da bi spasile porodičnu čast, ili bi ih ubili sami rođaci, kao što se često u tim zemljama dešava. Dakle, ona daje ove izjave samo da si sebe reklamirala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA