EBOLA SE ŠIRI AMERIKOM: Zaražena još jedna medicinska sestra u Dalasu!

U saopštenju vlasti u Teksasu je navedeno da su zdravstveni zvaničnici razgovarali sa obolelom o tome sa kim je sve bila u kontaktu kako bi uspeli na vreme da reaguju i eventualno spreče da dođe do većeg broja žrtvi

  • 5

Druga medicinska sestra koja je lečila prvog pacijenta obolelog od ebole u SAD inficirana je ovim virusom, sopštile su danas vlasti u Teksasu.

Sestra iz Teksaške prezbiterijanske bolnice, koja je negovala Tomasa Erika Dankana, izolovana je juče čim je dobila temperaturu.

- Zdravstveni zvaničnici su razgovarali sa novim pacijentom kako bi brzo utvrdili sa kim je bio u kontaktu i te osobe će biti pod nadzorom - navedeno je u saopštenju koje prenose agencije.

Podsetimo pre nekoliko dana je odjeknula vest da je medicinska sestra Nina Fam (26), koja je lečila Tomasa Dankana koji je preminuo 8. oktobra, zaražena ebolom, što znači da je ovo drugi po redu slučaj u Dalasu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica

    15. oktobar 2014 | 14:19

    Sve se placa,sve se vraca,fala ti boze.

  • bibi

    15. oktobar 2014 | 16:08

    Sta lupate! To moze i nas da zadesi! Tako ste se smejali poplavama paa nedugo posle toga i nas je zadesila! Srbi sta vam je! To nije nas narod! Mi nismo zli... Mi smo divna nacija.. Saberite se malo ne lupajte!

  • Pazarac

    15. oktobar 2014 | 20:40

    Oni imaju lek za to. Oni su i napravili tu bolest. Nece oni bolovati mnogo jedino sto ce svet morati mnogo oara da odvoji da osvezi svetsku zdrastvenu organizaciju. A ovi ce naravno da nam naorave sto vise ovih glavnih namirnica tipa kafetin.andol itd. Nece nam na pamet hleb.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA