Proslava oslobođenja završava se muzičko-filmskim spektaklom "Priča o čvrgama i nebu" Dragana Bjelogrlića (VIDEO)

- Tekst za ovaj spektakl napisao je Vladimir Kecmanović, u njemu učestvuju hor i orkestar RTS-a, preko stotinu igrača AKUD „Ivo Lola Ribar”, a muziku je napisao Manjifiko. Ovaj spektakl je, uz Vojnu paradu "Korak pobednika”, koja se održava sutra, najznačajnija manifestacija u okviru proslave oslobođenja Beograda - rekao je Goran Vesić

  • 0

Predsednik Organizacionog odbora za proslavu 70 godina od oslobođenja Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će se proslava oslobođenja grada, koja je počela 12. oktobra, završiti muzičko-filmskim spektaklom u režiji Dragana Bjelogrlića "Priča o čvrgama i nebu”, koji će biti premijerno prikazan u nedelju, 19. oktobra u "Sava centru”.

- Obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda biće završeno u nedelju, 19. oktobra u „Sava centru” u 20 sati, kada će biti izveden muzičko-filmski spektakl "Priča o čvrgama i nebu” u režiji Dragana Bjelogrlića. Tekst za ovaj spektakl napisao je Vladimir Kecmanović, u njemu učestvuju hor i orkestar RTS-a, preko stotinu igrača AKUD „Ivo Lola Ribar”, a muziku je napisao Manjifiko. Ovaj spektakl je, uz Vojnu paradu "Korak pobednika”, koja se održava sutra, najznačajnija manifestacija u okviru proslave oslobođenja Beograda - izjavio je Goran Vesić.

On je dodao da će na ovoj predstavi biti državni zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora i brojne javne ličnosti i napomenuo da, na poziv SUBNOR-a, u Beograd dolaze predstavnici ratnih veterana iz Ruske federacije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Bugarske, Ukrajine, Belorusije, Azerbejdžana, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. U nedelju uveče, 70 godina slobode proslaviće u „Sava centru” više stotina boraca koji su oslobađali Beograd, među kojima su i četiri narodna heroja - rekao je Goran Vesić.

Vesić je dodao da je Grad Beograd od 12. oktobra svakog dana održavao nekoliko kulturnih manifestacija u čast velikog praznika i dodao da će večeras u Konaku kneginje Ljubice biti otvorena izložba „Beograd na fotografijama Rista Marjanovića 1941–1945”.

- Velika Vojna parada „Korak pobednika” je 16. oktobra, 17. oktobra PTT izdaje posebnu poštansku marku posvećenu oslobođenju Beograda, Jugoslovenska kinoteka priređuje izložbu "Oslobođenje Beograda na filmu" i prikazuje filmove o oslobođenju naše prestonice – najavljuje Vesić i dodaje da će u subotu, 18. oktobra biti otkrivene ploče sa nazivom ulica Koče Popovića i Peke Dapčevića, a Zavod za zaštitu spomenika kulture organizuje izložbu "Život za Beograd, život za pobedu”.

Prema njegovim rečima, istog dana Dom omladine Beograda organizuje turističku turu "Putevima Otpisanih", prikazivanje ovog kultnog filma i razgovor o fenomenu „Otpisanih” u stripu i muzici, a u subotu slavi 50 godina svog postojanja.

- Program proslave oslobođenja Beograda biće završen u nedelju, 19. oktobra, a 20. oktobar je predviđen za polaganje venaca i odavanje pošte onima koji su izgubili živote za slobodu našeg grada - rekao je Vesić i zahvalio svim Beograđanima koji su u velikom broju učestvovali u dosadašnjim manifestacijama i pokazali veliko interesovanje za vojnu paradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA