POTPUNI HAOS U HONG KONGU: Policija brutalno tukla demonstrante, gađala ih suzavcem! (FOTO) (VIDEO)

Demonstranti su se sukobili u prvim jutarnjim satima sa stotinama policajaca koji su pokušali da ih proteraju sa barikada koje su podignute na važnoj aveniji blizu sedišta vlade

  • 3

Policajci su demonstrante u centru Hong Konga napali suzavcem, a onda ih vezivali i šutirali, javljaju svetski mediji.

Bio je to najgori sukob predstavnika reda i pobunjenih građana u ovom kineskom gradu za dve nedelje, otkako je počeo protest "Okupiraj centar".

Demonstranti su se sukobili u prvim jutarnjim satima sa stotinama policajaca koji su pokušali da ih proteraju sa barikada koje su podignute na važnoj aveniji blizu sedišta vlade.

Policajci su u utorak počeli da raščišćavaju barikade, pa su pomoću testera i čekića uspeli da oslobode nekoliko glavnih saobraćajnica u gradu. Uklanjanje blokada prošlo je mirno tokom dana.

Ipak, kad je tokom noći velika grupa demonstranata blokirala jedan podvožnjak, proširivši zonu protesta, policajci su ih opkolili, a u zoru su krenuli u napad.

Pod punom opremom za suzbijanje nereda, policajci su bacili suzavac na demonstrante, koji su u početku bili brojčano nadmoćniji, a onda su počeli da ih napadaju. Obarali su ih na zemlju, vezivali, a onda brutalno šutirali. U akciji su uhapsili 37 muškaraca i osam žena.

- Policija Hong Konga je poludela, mogu da kazne svakoga kako im dune. Sve vrednosti Hong Konga i zakon uništili su šefovi policije - rekao je Li Čeugjen, jedan od vođa protesta.

Policija je saopštila da je četvoro njenih pripadnika povređeno u sukobima, a jedan ima posekotine kraj oka od kišobrana kojim su ga demonstranti napali.

- Kretanje ka policijskom kordonu, čak i kad su ruke podignute, nije miroljubiv čin - navodi se u saopštenju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA