EKSKLUZIVNO: Telegraf u "jazbini" Noćnih vukova, najmoćnijih motociklista na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Noć pred dolazak Putina ekipa Telegrafa provela u društvu Aleksandra Zaldastanova Hirurga, vođe "Noćnih vukova", sive eminencije Rusije, jednog od najboljih prijatelja predsednika Rusije i, kako mnogi tvrde - trećeg najmoćnijeg čoveka u Evropi

  • 21

U Rusiji postoje samo dva imena koja izazivaju nepodeljeni respekt i zbog kojih svaki iskreni pravoslavac mora da učini naklon. Jedno je Putin, a drugo - Hirurg. Ovo drugo je nadimak. Nadimak Aleksandra Zaldastanova, vođe "Noćnih vukova", sive eminencije Rusije, jednog od najboljih prijatelja predsednika Rusije i, kako mnogi tvrde - trećeg najmoćnijeg čoveka u Evropi.

Ekipa Telegrafa imala je čast da, noć pred dolazak Putina provede u društvu Aleksandra Zaldastanova Hirurga, velikog prijatelja Srbije i da prisustvuje okupljanju najmoćnijih bajkera Rusije, Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Evo kako je izgledalo u "jazbini" Noćnih vukova!

Na samom ulazu u parking moto kluba, prepunog "ljutih makina" bilo je jasno da je u pitanju ono što možete da vidite u seriji "Sons of Anarchy", pa sve to puta 1000. Zastrašujući izgled motorciklista koji čuvaju stražu (i koji strogo zabranjuju da ih nazivaju bajkerima) zamenilo je uljudno pitanje kuda smo pošli i tek nakon što su se uverili da smo gosti lično velikog Hirurga mogli smo da prođemo dalje. A onda sledi prizor koji smo do sada gledali samo u holivudskim filmovima: dočekuje nas stotinak momčina, modernih Herkulesa u crnim kožnim jaknama, sa katovima (bajkerski prsluci), čizmama, beretkama, maramama, okićenih ordenjem.

- Zastrašujući smo - da, ali samo za one koji imaju razloga da se plaše. Za sve ostale smo braća, kaže nam Švaba, jedan od vođa srpskih Vukova i dočekuje nas zagrljajem. Nijedan prekoran pogled, nijedan loš vajb, ni trunke negativne energije u vazduhu. Švaba, koji je prošle godine, zajedno sa Hirurgom poklonio predsedniku Srbije Tomi Nikoliću jaknu sa njihovim obeležjima upoznaje nas sa ljudima na vrhu hijerarhije. A hijerarhija je nešto što je u motorciklističkim klubovima svetinja.

Saznajemo da su ruski Noćni vukovi nezvanično najveća klupska sila Rusije i najjači motorciklistički klub u Evropi. Fascinantno je da su među njima lekari (sam Zaldatanov je po zanimanju zaista hirurg), advokati, tajkuni, profesori, ali i obični ljudi koji shvataju šta znači kodeks časti i ponos koji je drugo ime za život. Među ovim naizgled zastrašujućim gorostasima su milijarderi, milioneri, tajkuni kojima je klub iznad svega. A iznad svih je on - Aleksandar Veliki Zaldastanov.

Svoju veličinu Hirurg je demontrirao već pri prvom susretu sa nama - prekinuvši telefonski razgovor i pruživši nam desnicu u znak pozdrava: - Dobro došla, moja pravoslavna braćo!

Ulazimo u moto klub i muzika, koja je do tog trenutka gruvala u moto bitovima staje. Hirurg uzima mikrofon i obraća se svojoj braći. Uz molbu da ne snimamo i ne prepričavamo čitaocima onaj klupski deo obraćanja, najave akcija, planove poseta koje uključuju Krim, Sevastopolj, Kosovo, Hirurg nastavlja harizmatičnim glasom, prenoseći braći iz Srbije, Makedonije i Republike Srpske lične pozdrave Vladimira Putina, koji je i sam član moskovskih vukova. Čast da saznamo stvari koje "nisu za javnost" čini nas istovremeno i važnima, ali i nemoćnima da, za trenutak ne budemo novinari, već ono kako nas je Zadastanov i oslovio - BRAĆA!

Nakon ovog nezvaničnog i zvaničnog dela u kojem je Švaba predstavio veliku mural fresku Svetog Georgija, zaštitnika srpskih Noćnih vukova, u "jazbini" počinje svirka, a zabavu otvara premijerno izvođenje himne Vukova, za čije smo snimanje dobili dozvolu.

Nakon celovečernjeg druženja sa braćom, ispraća nas lično Hirurg. Prima na poklon roman urednika Telegrafa Aleksandra Jovanovića, zauzvrat mu poklanja nešto što je više od novca - poziv da na proleće bude njegov gost u Rusiji i da zajedno voze sa Vukovima. Da ne ostane na pukom ceremonijalnom pozivu daje mu lični broj telefona uz napomenu: "Za sve što vam treba, srpska braćo, Noćni Vukovi i Rusija su uvek bili i biće tu za vas".

Sve o "Noćnim vukovima" i Aleksandru Zaldastanovu Hirurgu možete pročitati ovde.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carapan Goran

    16. oktobar 2014 | 21:14

    Steta sto ih nema vise ovakve momke treba svaki pravoslavni grad ! Zivela Srbija Zivela Rusia Ziveli nasi VUKOVI !!! A Hirurgu zelim svu srecu ovog sveta!.

  • Dragan

    16. oktobar 2014 | 21:20

    Snaga duha,osećaj bratstva po veri-nema te sile da to rasturi! Alal vera "Noćni vukovi"!

  • dexter

    16. oktobar 2014 | 20:54

    Kako su moćni! Alal vera!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA