PUTINA ČUVA 7.500 POLICAJACA: MUP, BIA, Žandarmerija, SAJ i PTJ štite ruskog predsednika!

Policija je od predsednika kućnih saveta, u zgradama na trasama kretanja, tražila podatke ko je u poslednjih mesec dana iznajmio stanove, a stanari tih zgrada obavešteni su da ne otvaraju prozore i da spuste roletne u određenom periodu dana

  • 5

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu, najveći je bezbednosni zadatak koji je postavljen pred srpske bezbednosne službe u poslednjih 35 godina.

Predsednik Rusije, je prema proceni svetskih obaveštajno-bezbednosnih službi, jedna od tri bezbednosno najugroženije osobe na svetu. Iz tog razloga pripreme za obezbeđenje ruske delegacije počele su u trenutku kada je zvanično saopšteno da će predsednik Putin biti na čelu ruske delegacije koja će posetiti Beograd i Srbiju.

MUP, BIA i VS u saradnji sa ruskom tajnom službom FSB detaljano su analizirali bezbednosnu situaciju, potencijalne opasnosti i razradili plan obezbeđenja ruskog predsednika. Mere zaštite podigunte su na najviši nivo i nisu primenjene od Titove sahrane.

Više od 7.500 pripadnika MUP-a Srbije angažovano je i veliki broj policajaca raspoređen je duž trasa kretanja ruske delegacije od aerodroma Nikola Tesla, preko Palate Srbija na Novom Beogradu, do groblja Oslobodilaca Beograda. Ništa se ne prepušta slučaju, tako da su uklonjeni kontejneri, automobili sa trotoara i zavareni su šahtovi.

Policija je od predsednika kućnih saveta, u zgradama na trasama kretanja, tražila podatke ko je u poslednjih mesec dana iznajmio stanove. Stanari tih zgrada obavešteni su da ne otvaraju prozore i da spuste roletne u određenom periodu dana.

U saobraćajnom obezbeđenju direktno učestvuje 250 policajaca. Zbog bezbednosti štićene ličnosti 12 kilometara od VIP kolone biće zaustavljan saobraćaj za civilna vozila. Na zgradama su postavljeni snajperski timovi PTJ, SAJ i Žandarmerije. Na Savi i Dunavu patroliraju čamci Rečne policije i Žandarmerije, a helikopteri iz vazduha nadgledaju teren.

Zahvaljujući savremenim tehničko-tehnološkim dostignućima, pojedina komunikaciona sredstva biće kontrolisana. Predsedničku kolonu sa blindiranim Mercedesom u kojem se vozi predsednik Putin obezbeđuju vozila sa naoružanim srpskim i ruskim agentima.

O detaljima se vodi računa, tako da se na kraju kolone, po pravilu, kreću ambulantna kola. U njima su, između ostalog, jedinice krvi štićene ličnosti. I jedna renomirana medicinska ustanova ima dežurnu operacionu salu za slučaj bilo kakvog zdravstvenog problema VIP ličnosti.

(E.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    16. oktobar 2014 | 19:07

    Prijatelju, mozda mu mi necemo nista, ali u ovoj zemlji moze kako ko i gde hoce da useta, ne brinite ima jos hiljada i hiljada ruskih agenata tu, covek sa sobom nosi prekidac za nuklearne rakete ej.

  • Dejan B.

    16. oktobar 2014 | 19:45

    I TREBA CARA ČUVATI.ŽIV BIO VLADIMIR PUTIN!!!

  • KaleBrdo

    16. oktobar 2014 | 18:30

    Od koga ga štite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA