PANIKA U MADRIDU: Jedan putnik zaražen ebolom, evakuisan ceo avion!

Vlasti Španije izolovale su letelicu koji je iz Lagosa preko Pariza doleteo u Madrid sa 183 putnika, jer je prijavljeno da jedan putnik ima groznicu i da drhti, što se smatra simptomima ebole

  • 1

Međunarodni aerodrom "Barahas" u Madridu aktivirao je danas vanredne mere pošto je prijavljeno da jedan putnik sa leta francuske aviokompanije "Er Frans" ima simptome koji ukazuju na ebolu, rekao je portparol španske Aerodromske službe.

Vlasti Španije izolovale su letelicu koji je iz Lagosa preko Pariza doleteo u Madrid sa 183 putnika, jer je prijavljeno da jedan putnik ima groznicu i da drhti, što se smatra simptomima ebole.

Avion je usmeren u posebnu zonu aerodromskog kompleksa dok su putnici zadržani u avionu, po nalogu španskog Ministarstva zdravlja da se putnici tretiraju kao potencijalni slučaj ebole.

Međutim, "Er Frans" navodi u svom saopštenju da su se iz aviona putnici iskrcali i da će biti dezinfikovani, kao i da je povratni let istim avionom otkazan.

Reakcije na potencijalne slučajeve ebole pojačane su u Španiji, nakon što se medicinska sestra iz madridske bolnice - prva osoba van Afrike, inficirala virusom ebole tokom lečenja dva pacijenta koji su kasnije preminuli od ovog smrtonusnog virusa.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • orthodox

    16. oktobar 2014 | 17:34

    Nije mi jasno zasto se ne zatvore granice za putnike iz drzava u kojima se pojavila ebola. Kakva panika?? Da je tolilo strasno davno bi granice bile zatvorene!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA