Na prodavnicu Srbina bačeni molotovljevi kokteli u selu na Kosovu!

Regionalni portparol policije u Kosovskoj Mitrovici Avni Zahiti je izjavio da je povodom ovog događaja istraga u toku i da se traga za počiniocima, kao i to da su pojačane policijske patrole u Gojbulji

  • 5

Tridesetak preostalih Srba u selu Gojbulja u opštini Vučitrn, posle pokušaja paljenja seoske prodavnice vlasnika Dragoslava Đurkovića bacanjem dva molotovljeva koktela, strepe za svoju bezbednost.

Regionalni portparol policije u Kosovskoj Mitrovici Avni Zahiti je potvrdio da je ovaj napad prijavljen u utorak oko 22 časa 40 minuta časova i da je policija u neposrednoj blizini lokala pronašla flaše koje se nisu zapalile. On je dodao da je povodom ovog događaja istraga u toku i da se traga za počiniocima, kao i to da su pojačane policijske patrole u Gojbulji.

Ovaj incident je osudio ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić u odlazećoj Vladi Kosova, koji je rekao da ovaj i slični incidenti utiču jednako na proces povratka i na bezbednost srpske zajednice na Kosovu.

On je izrazio zabrinutost što je izostala reakcija nadležnih institucija, odnosno njihovih predstavnika, pre svega političara, jer bi nastavak incidenata mogao da eskalira.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raone

    16. oktobar 2014 | 18:58

    Divljaci, nista novo

  • Kleopatra

    16. oktobar 2014 | 22:50

    Pale nasi ovde njima, pale oni tamo nama... eto zlo nikada ne ide samo. Ovi su ovde godinama, rade ljudi, nisu oni nosali zastavu. Isto kao i nasi, trude se da prezive u onoj dzungli pored onih zveri i onda eto, budala ovde, budala tamo...

  • Maya

    16. oktobar 2014 | 20:42

    U Srbiji paljene pekare ciji su vlasnic albanci. Gde su TE vesti?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA