PACIJENT KOJI JE SEBI ZARIO NOŽ U SRCE: Ne zameram doktoru što je objavio moj snimak! (FOTO)

- Njegov sam večiti dužnik - kaže iz kreveta pribojske bolnice Radenko Janjušević iz Sjeverina, čiji je neobičan slučaj dospeo u žižu javnosti

  • 6

Nevoljnik iz malog mesta Priboj dospeo je u fokus medija prošle nedelje nakon što je sam sebi, posle svađe sa suprugom, kuhinjski nož zario u grudi. Snimak operacije, dok se osoblje pribojske bolnice borilo za njegov život, preko profila na Fejsbuku hirurga Edina Mutevelića stigao je pred sud javnosti.

- Imao si ludačku sreću. Da mogu, zaposlio bih te kao svog asistenta. Tu preciznost, tako da proturiš nož kroz utrobu, a preživiš, to što si uradio ne mogu ni vrhunski hirurzi - rekao je dr Mutevlić Radenku Janjušević čiji snimak zabodenog noža je objavio na Fejsbuku.

- Ne zameram doktoru što je objavio fotografije. Njegov sam večiti dužnik - ispričao je iz kreveta pribojske bolnice Radenko Janjušević iz Sjeverina svoju ispovest na svoj 56 rođendan.

Svoju ispovest neretko je prekidao sa "kajem se“, a potez kojim je sebi zario nož pod srce pravdao rečima „ skupilo se, puko mi je film“, priča za Blic.

-  Nož je prošao pored srca, plućnog krila, jetre i zabo se u želudac. Sad pamet u glavu - govorio je Mutevelić pacijentu. Zbog banalne prepirke sa ženom priča Sjeverinac, potegao je nož na sebe, prenosi Blic.

- Jednom, drugi put insistirala je da ručamo. Meni nije bilo do jela. Nastavila je po svom-nastavlja priču on.

-Dohvatio sam nož i pljas u grudi. Sečivo je klizalo kroz utrobu. Šiknula je krv.... Podviknuo sam supruzi "Vadi ga“- priča Radenko, koji pokriva lice šakama i dodaje„ Hvala Bogu, hvala Mutevliću!

- Na vadi ga -  supruga je odgvorila kontranaredbom: - Vadi ga ti!

- U sanitetu koji je tutnjao prema bolnici bio sam potpuno svestan. Držali su me za ruke, a ja sam se otimao želeći da iščupam nož. Kroz maglu pamtim kada su me brijali na operacionom stolu. Sledeće čega se sećam- jutro, bolnički krevet, oko mene lekari, stativ sa bocom krvi. Na stomaku mi vise neke bisage, u glavi misao: - Dobro je,  živ sam!-  premotavao je slike, ko zna koji put za ovih nekoliko dana, Radenko Janjušević.

Zašto? Zar je obična porodična svađa bila okidač da pokuša sam na sebe da digne ruku?

- Sve se skupilo, stigla me je žuta minuta. Posle 33 godine, ostao sam bez posla. Ni supruga ne radi. Lakše je nositi nož u grudima nego teret tehnološkog viška, lakše je zariti sečivo u srce nego se boriti sa bedom. Skuplja čovek muku, guta i ćuti. A jad se taloži u duši. Kad- tad moralo je da pukne- tražio je opravdanje Radenko Janjušević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA