NE LOMITE KOMŠIJAMA LOKALE! Zašto su Srbima pekari Albanci uvek krivi za sve? (FOTO)

- Znao sam šta me čeka čim se završila utakmica. Već više od 20 godina na meti sam huligana. Iako sam prevetnivno tražio zaštitu od novosadske policije još pre incidenta, oni su mi rekli da nemaju kapacitet za tako nešto - kaže vlasnik pekare u Novom Sadu Bajram Temaj. Istražujemo kako ovo može da se promeni

  • 69

Proteklih nekoliko dana zabeleženo je nekoliko napada na lokale širom Srbije čiji su vlasnici Albanci, a policija je prema dosadašnjim saznanjima uhapsila samo jednog napadača.

Poslednji u nizu koji su se našli na meti huligana su bili lokal “Baš ćevap” i dve pekare “Evropa” i “As pek” u Novom Sadu, a napadnute su i dve pekare u Vršcu. Napadači još uvek nisu pronađeni, jedini privedeni je osumnjičen za napad koji se desio preksinoć u pekari čiji je vlasnik albanske nacionalnosti.

Prema rečima očevidaca, grupa od nekoliko mladih momaka, maskiranih fantomakama, dotrčala je do lokala i kamenjem porazbijala izlog.

Najavljeno je da će gradonačelnik Miloš Vučević obići napadnute lokale tokom dana zajedno s čelnicima novosadske policije.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić kaže da je policija privela jednu osobu zbog napada na radnje građana albanske nacionalnosti i da intezivno radi na identifikaciji ostalih napadača.

Nikolić dodaje da „Srbija neće tolerisati širenje verske i nacionalne mržnje i da će svi koji se odluče da na neprimeren način unište imovinu u vlasništvu Albanaca biti najstrože kažnjeni“.

On je dodao i da će policija zaštititi sve i da garantuje bezbednost i jednaku zaštitu svim svojim građanima.

Bajram Temaj, vlasnik jednog od razbijenog lokala, kaže da ovo nije prvi napad na njegov lokal, kao i da je on dežurni krivac kad god se podignu međuetničke tenzije. U vreme napada u pekari su pored radnica bili i kupci.

- Znao sam šta me čeka čim se završila utakmica. Već više od 20 godina na meti sam huligana. Iako sam prevetnivno tražio zaštitu od novosadske policije još pre incidenta, oni su mi rekli da nemaju kapacitet za tako nešto. Ono što me jedino ohrabruje, to je rekacija Novosađana koji su mi dali podršku - kaže Temaj.

Napad na lokale čiji su vlasnici Albanci osudila je koalicija nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina“, koja je upozorila da ukoliko se ne zaustavi i ukoliko se ne kazne počinioci, to može imati veoma teške posledice i po ukupne međunacionalne odnose u Vojvodini, a posledično i na bezbednost svih njenih građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    17. oktobar 2014 | 15:52

    Velika sramota i opasnost!! Huligani imaju svoj cilj, a to sigurno nije normalan zivot u miru, da nesto normalno rade. Mnogima je: "sto je gore, njima bolje". Najostrije treba sankcionisati one koji pale, lome imovinu ljudima koji posteno rade, zive ma koje nacije, vere oni bili.

  • ja

    17. oktobar 2014 | 15:48

    Zašto nema komentara,Gde su sad patriJote????

  • nessa

    17. oktobar 2014 | 15:37

    nisam za to da lome lokale ali ajmo bojkot niko kod njih u pekaru tako oni rade pa nek vide kako je dosta bre gaze nas kao rogati a mi sve fino nema bre fino sa njima osim fino ne kupujte nista kod njih..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA