VERUJE U DRUGU ŠANSU: Džejmi Oliver zaposlio pedofila kao kuvara u svom restoranu

Legenda svetskog kulinarstva je suočena sa optužbama zbog zapošljavanja Dejvida Mensona (24) koji je pre pet godina silovao devojčicu (12). Međutim, Oliverov portparol je istakao da je mladić bio potpuno iskren u vezi svoje prošlosti zbog čega su odlučili da mu pruže šansu

  • 9

Džejmi Oliver je ponovo u žiži javnosti jer je suočen sa još jednim skandalom. Naime, nakon incidenta da je u kuhinji jednog njegovog restorana u mesu pronađen mišji izmet, sada je suočen sa osudama jer je za glavnog kuvara zaposlio pedofila Dejvida Mensona (24) koji je silovao devojčicu (12).

Povodom optužbi o zapošljavanju dvadesetčetvorogodišnjeg pedofila, portparol Džejmija Olivera je istakao da bi trebalo svakom pružiti šansu da promeni i popravi svoj život, pa i njemu, međutim oni koji poznaju Dejvida kažu da se na Fejsbuku neprestano hvali o svojoj zaradi koja iznosi oko 163 evra nedeljno.

- Odvratno je to što je osobi koja je silovala dvanaestogodišnje dete dozvoljeno da radi na ovako prestižnom mestu, umesto da je to mesto dato nekom ko je vredan i ko se trudi da postigne nešto u životu - glasio je jedan od komentara na ovoj društvenoj mreži.

Menson koji živi u zapadnom delu Londona, imao je 19 godina kada je napastvovao devojčicu i bio je osuđen na četiri godine u popravnom domu, jer se po zakonu Velike Britanije osobama do 21 godine sudi kao maloletnoj osobi.

- Znam da je odslužio kaznu koju je počinio, ali svi su gnevni jer je dobio priliku koju zaslužuje neko ko nije počinio ovako stravičan zločin - rekao je bivši Dejvidov prijatelj.

- On je bio potpuno iskren o svojoj prošlosti, pa smo zbog toga odlučili da bi trebalo da mu pružimo šansu - rekao je portparol.

Inače, Džejmi Oliver je 2002. godine pokrenuo program koji se zasniva na pomoći problematičnim mladim osobama kako bi se sklonile od nevolja i napravili nešto od svog života.

(Telegraf.rs / Izvor: thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nja

    17. oktobar 2014 | 19:42

    Ma bravo Dzejmi,trebao si u skoli da ga zaposlis!! Takvi se ne menjaju!

  • Karađorđije

    17. oktobar 2014 | 17:44

    Naravno.. posle promocije homoseksualizma i izjednačavanja tradicionalnih verskih zajednica sa kojekakvim new age sektama i sl. sledi i promocija pedofilije.. to je utaban put, sve nam to sleduje, stići će i do nas samo polako.. njih/zapad/ su načeli pre, ali sustižemo ih i mi iz ovog kraja sveta..

  • Arkadije

    17. oktobar 2014 | 17:37

    Mozda ce Oliver da mu dopusti da cuva njegovu decu. Za pedofile, bez milosti,hemijska kastracija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA