MISLILI DA SU VEŠTICE: Dve žene zaklali, pa iseckali na komade!

Žena (80) i njena ćerka (45) ubijene su od strane trojice muškaraca, koji su im prvo prerezali grkljane, a potom isekli njihova tela na delove. Za ovaj napad je osumnjičen i uhapšen njihov komšija koji veruje da je impotentan krivicom ove dve žene

  • 2

Dve žene su brutalno ubijene u jednom selu u Tanzaniji pošto su muškarci tvrdili da su na njih bacile čini koje su ih učinile impotentnim. Stanovnici su optužene za veštičarenje surovo kaznili.

Žena (80) i njena ćerka(45) ubijene su od strane trojice muškaraca, koji su im prvo prerezali grkljane, a potom isekli njihova tela na delove. Za ovaj napad je osumnjičen i uhapšen njihov komšija koji veruje da je impotentan krivicom ove dve žene, rekao je šef lokalne policije Justus Kamugiša. Taj 40-godišnji muškarac ih je optužio da su mu prošle godine otrovale majku.

- Žrtve su napadnute dok su se spremale da večeraju - dodao je Kamiguša.

Prošle nedelje još sedam osoba, takođe optuženih za veštičarenje, poginulo je na zapadu Tanzanije pošto su kolibe u kojima su živeli zapaljene. U mnogim delovima Tanzanije i istočne Afrike i dalje je snažno verovanje u veštice i crnu magiju.

Lokalni Centar za ljudska prava navodi da svake godine bude linčovano oko 500 "veštica". Prema podacima tog centra, oko 3.000 ljudi, većinom starijih žena optuženih za veštičarenje, ubijeno je u Tanzaniji između 2005. i 2011. godine.

Ta grupa za zaštitu ljudskih prava ukazuje da su crvene oči znak veštičarenja prema mišljenju stanovništa, čak i ako su nastale od posledica upotrebe kravlje balege za gorivo u siromašnim zajednicama.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana S.

    19. oktobar 2014 | 20:32

    Zato i nece da suzbijaju ebolu ..

  • jagodinac

    19. oktobar 2014 | 07:22

    Divlljaci. Oni josh uvek zhive u praistoriji. Od njih nam stizhe sve loshe od ovakvih sujeverja, zlochina preko Ebole. Za njih su divlje zivotinje Afrike plemenita stvorenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA