VELJOVIĆ: Motiv ubistva pekara iz Begeča nije nacionalna netrpeljivost!

- Policija je odmah preduzela opsežne operativne mere na rasvetljavanju ovog teškog ubistva. Do sada je privedeno više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem, a radi se o licima sklonim konzumiranju alkohola, koja su bila u svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanoskim – rekao je direktor policije

  • 4

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je oko 01.30 časova, u pekari, koja se nalazi u sklopu porodične kuće u mestu Begeč, pronađeno beživotno telo vlasnika Slobodana Stojanoskog. Policija je na licu mesta konstatovala da su povrede nanete oštrim predmetom u predelu tela, a nakon obdukcije tačno će se utvrditi šta je uzrok smrti.

- Policija je odmah preduzela opsežne operativne mere na rasvetljavanju ovog teškog ubistva. Do sada je privedeno više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovim događajem, a radi se o licima sklonim konzumiranju alkohola, koja su bila u svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanoskim – rekao je direktor Veljović.

Veljović je posebno naglasio da ovo teško ubistvo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano događajima na utakmici izmeđi Srbije i Albanije, niti se može dovesti u bilo kakvu vezu sa poslednjim događajima kada su razbijani objekti u vlasništvu osoba druge nacionalnosti.

- Ono što želim kao direktor policije da poručim jeste da je policija obavezna i spremna da pruži zaštitu svakom građaninu Republike Srbije bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost. Mi već danas, i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Vršcu na poligrafsko testiranje privodimo više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa poslednjim napadima na objekte koji su u vlasništvu osoba druge nacionalnosti – rekao je Veljović i dodao da je policija izuzetno angažovana na rasvetljavanju ne samo ovih događaja, nego i na obezbeđenju raznih sportskih manifestacija i drugih događaja.

Po njegovim rečima, već danas u Srbiji je angažovano više od 5.000 policijskih službenika na obezbeđenju fudbalskih utakmica, od derbija Zvezda - Partizan do onih nižerazrednih utakmica.

- Javnost mora da shvati ulogu policije i da veruje policiji, da je policija ta koja gagarantuje bezbednost i sigurnost svakog građanina ove države, bez obzira na nacionalnu ili bio kakvu drugu pripadnost – poručio je direktor policije Milorad Veljović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ズ1枚とピリ辛の

    18. oktobar 2014 | 14:56

    Ovaj rumenko je umešan u više zločina nego bilo ko drugi kod nas.

  • Djura

    18. oktobar 2014 | 14:52

    Pa ni on sam ne veruje u policiju a ubedjuje gradjane.

  • snezana

    20. oktobar 2014 | 14:15

    ovo je jadno i zalosno,ne razumem cemu takav vandalizam,uopste ne razumem zasto ubijati ljude,po meni ni jedan razlog nije opravdanje da neko nekoga ubije,zalosno stvarno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA