PITAMO VAS: Kako je moguće da kapućino u unutrašnjosti košta 60, a u Beogradu 160 dinara?!

Kako je u vašem gradu? Kolike su cene kafa u kafićima koje vi posećujete? Zašto su cene u Beogradu i po nekoliko puta veće od onih u unutrašnjosti?

Cene različitih pića, hrane ili smeštaja razlikuju se od mesta do mesta. Tako u Beogradu za kafu morate imati dva ili čak tri puta više novca nego u nekom gradu u unutrašnjosti Srbije.

Razlika u cenama je tolika da u Kraljevu, na primer, možete kupiti tri kapućina po ceni od 60 dinara, dok u nekim kafićima u prestonici kapućino zna da bude čak 160 dinara!

U Velikom Gradištu, koje je u neposrednoj blizini Srebrnog jezera, za domaću kafu u pojedinim objektima treba izdvojiti 50 dinara, a ako je skuvate samo 30. Kapućino košta 110 dinara, a može se naći i za 90.

Situacija u Kraljevu je veoma slična. Za 70 dinara možete piti ovu vrstu kafe, a u nekim lokalima ona može ići do 130 dinara. Obična kafa se kreće od 50 do 70 dinara, a u Kruševcu su cifre gotovo iste.

Marko D. iz Beograda svedoči o svom iskustvu s cenama prilikom posete Sokobanji.

- Naručio sam kapućino, a račun od svega 65 dinara me zaista prijatno iznenadio - objašnjava naš sagovornik i nastavlja:

- U Beogradu jako retko mogu naići na lokal u kojem je cena bilo koje kafe ovako mala. Istina je da prestonica pruža mogućnosti koje možda ostali gradovi nemaju, ali kafa je svuda kafa.

Razlike u ceni pića osetne su širom Srbije. O tome svedoči i priča tridesetogodišnje Marijane iz Šapca, koja kaže da je cena kafe u tom u gradu oko 80 dinara.

- Kod nas turska kafa košta oko 50 a kapućino najviše 80-90 dinara.

Kako je u vašem gradu? Kolike su cene kafa u kafićima koje vi posećujete? Konačno, šta mislite zašto su cene u Beogradu i po nekoliko puta veće od onih u unutrašnjosti?

(D. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare 011

    23. oktobar 2014 | 00:00

    Nisu Beograđani nezasiti jer ne mora da znači da Beograđani drže te kafiće. A po svemu sudeći u kom pravcu sve ide, deca Beograđana će živeti uskoro van Srbije a deca provincijalaca će se doseljavati u Beograd...eto ti Beograđani...toga više nema! A gde to piše da cena treba da bude jedinstvena. Pa evo ja bih namerno stavio kafu u centru grada 250 dinara, da ne može svako da mi sedi u kafiću i žvaće plastični mešač za kafu dok mu u ustima posle četvorke sve povađeno jer nije konzumirao pastu za zube...

  • Zoran

    22. oktobar 2014 | 20:13

    Dodjite da zivite u Lebanu i uzivate u carima provincije pa pijte jeftinu kafu, sokove, alkoholna pica i jedite jeftine pljeskavice! Shvatite, cene se formiraju prema ponudi i potraznji a ne prema nabavnoj ceni sirovina.

  • Tranquila

    22. oktobar 2014 | 23:06

    Pitamo vas kako je moguce da u unutrasnjosti plata bude 15 000 a u beogradu 40 000.To je i odgovor na vase pitanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA