SOLIDARNO: Vojvođanski advokati braniće besplatno vlasnike pekara

- AKV će pro bono zastupati sve ljude koji su bili izloženi ovim vandalskim napadima - rekao je Sikimić. Dodao je da će svi koji su bili meta napada imati potpunu advokatsku i pravnu zaštitu odmah po okončanju štrajka advokata

  • 5

Predsednik Advokatske komore Vojvodine (AKV) Srđan Sikimić pozvao je danas vlasnike napadnutih pekara i poslastičarnica u Vojvodini da se jave toj komori koja će im pružiti besplatnu pravnu pomoć.

- AKV će pro bono zastupati sve ljude koji su bili izloženi ovim vandalskim napadima - rekao je Sikimić. Dodao je da će svi koji su bili meta napada imati potpunu advokatsku i pravnu zaštitu odmah po okončanju štrajka advokata.

Sikimić je ocenio da ta krivična dela ne mogu da se kvalifikuju kao oštećenje tuđe stvari, već kao krivično delo raspirivianja verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti.

U proteklih nekoliko dana u Vojvodini je razbijeno nekoliko pekara i drugih objekata čiji su vlasnici Albanci, a zapaljena su i vrata džamije u Subotici.

(Telegraf.rs / 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crna ruka

    20. oktobar 2014 | 18:51

    Canak je sa vlasijem djelio Sobu u kumrovcu ko ce da brani pravno srbe n'a kosmetu

  • B.b

    20. oktobar 2014 | 21:59

    Svaka vam casti to je za primer

  • Љиљана

    21. oktobar 2014 | 10:48

    Људи нису криви што су по националности оно што јесу. Ко зна са ким се они солидаришу, али за оно што се десило на утакмици, не видим њихову кривицу. Волимо своје поштујмо туђе, треба да важи за све нас.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA