KATASTROFA NA AERODROMU U MOSKVI: Pijani Rus kriv za smrt najmoćnijeg naftaša Evrope! (VIDEO)

Pored odgovornosti vozača koji je upravljao vozilom za čišćenje snega, istražuju se drugi uzročnici kao što su loše vreme i moguća greška pilota, što će pokazati rezultati crnih kutija i ispitivanje tehničke dokumentacije i uzoraka goriva

  • 9

Istraga nesreće na aerodromu u Moskvi, u kojoj je poginuo jedan od najmoćnijih naftaša u Evropi, pokazala je da je krivac za ovu nezgodu - pijani vozač vozila za čišćenje snega. Tokom taksiranja pre poletanja, privatni avion Falkon 50 udario je u mašinu za čišćenje snega na aerodromu Vnukovo, posle čega je let otkazan.

- Utvrđeno je da je vozač čistača snega bio pod uticajem alkohola - rekao je šef ruske istražne komisije Vladimir Markin.

- Postoji mogućnost da će određeni broj zaposlenih na aerodromu Vnukovo biti suspendovano u obavljanju svojih dužnosti, dok je istraga u toku - istakao je on.

Direktor francuskog giganta nafte i gasa Kristof de Maržeri, bio je jedini putnik u ovom avionu, ali su pored njega poginula i 3 člana posade koji su takođe bili francuski državljani. Istraga je pokrenuta zbog mogućeg kršenja propisa o bezbednosti pri čemu su poginule dve ili više osoba.

Pored odgovornosti vozača koji je upravljao vozilom za čišćenje snega, istražuju se drugi uzročnici kao što su loše vreme i moguća greška pilota. Očekuju se rezultati crnih kutija, kao i ispitivanja tehničke dokumentacije i uzoraka goriva. Čak se i Međunarodni vazduhoplovni komitet priključio otkrivanju odgovornih za ovu nesreću i pogibiju direktora "Total"-a.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio saučešće i izrazio žaljenje zbog smrti Maržerija sa kojim je bio u bliskoj poslovnoj vezi, što je bilo od izuzetnog značaja za bilateralne odnose Rusije i Francuske.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    21. oktobar 2014 | 11:46

    Ne bi ja bas tako olako tvrdila "pijani rus", tako mocni ljudi se dobro cuvaju I na meti su cestih atentata...ovde je smetao necijim interesima, nema tu greske ni slucajnosti kad je "posao" u pitanju.

  • Kole

    21. oktobar 2014 | 13:21

    PIJANI RUS??? Ma nemoj!!! A od kad rusi piju!?

  • Me

    21. oktobar 2014 | 14:56

    Ameri namestili smrt ovog francuza pa sad ima da okrive nekog jadnog rusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA