ŠTA MISLITE, KOLIKO DUGUJE ZVEZDA, A KOLIKO PARTIZAN: Ovo su najveći poreski dužnici Srbije!

Na spisku su se našle 435 aktivne firme koje pojedinačno duguju između 20 miliona dinara i 7,3 milijarde dinara, koliko duguje državna firma "Zastava oružje". "Luka Beograd" duguje 958,4 miliona dinara, a "Mera Invest" Marka Miškovića 878,4 miliona dinara. Fudbalski giganti i dalje u vrhu ove liste

  • 43

Poreska uprava objavila je najnoviji spisak dužnika, zaključno s 30. septembrom.

Na njemu su se našle 435 firme koje pojedinačno duguju između 20 miliona dinara i 7,3 milijarde dinara, koliko duguje državna firma "Zastava oružje". Na drugom mestu našao se "Krušik" iz Valjeva koji duguje 2,4 milijarde, a na trećem "Luka Beograd" s više od 960 miliona dinara.

Fudbalski klub "Crvena Zvezda" smestio se na 19. mesto s dugom od 458 miliona dinara, a FK "Partizan" na 62. mesto sa 162 miliona.

Među pravnim licima u postupku privatizacije najviše duguju "Zastava automobili" iz Kragujevca s dugom od 5,6 milijardi, zatim "Simpo" iz Vranja s 4,8 milijardi i "Jagodinska pivara" sa 2,8 milijardi dinara.

Kad je reč o privatnim kompanijama na petom mestu se našla "Luka Beograd" u vlasništvu Milana Beka koja duguje 958,4 miliona dinara. Kompanija "Mera Invest", čiji je vlasnik Marko Mišković, nalazi se na osmom mestu s dugovanjem od 878,4 miliona dinara.

"Koncern Farmakom", u vlasništvu Miroslava Bogićevića, duguje 549 miliona dinara, a na listi najvećih poreskih dužnika s dugovanjima iznad 280 miliona dinara su i Bogićevićeve kompanije "Rudnik Lece", "Mlekara Šabac", "Farbrika akumulatora Somobor" i "Ritejl grupa".

"Zesktra grupa" u vlasništvu Dragana Đurića, prvog čoveka Partizana, duguje 327,6 miliona dinara, a na listi poreskih dužnika s dugovanjem od 180 miliona dinara je i njegova kompanija "Veterinarski zavod Zemun". "Galenika" duguje više od 600 miliona dinara. 

Na listi najvećih poreskih dužnika je i kompanija "Pink Internacional" u vlasništvu Željka Mitrovića, koja za poreze duguje 412 miliona dinara, ali i RTS koji duguje 128 miliona.

Na listi najvećih poreskih dužnika našli su se i domovi zdravlja, Republički geodetski zavod, Specijalna zatvorska bolnica....

Među preduzetnicima najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik zidarsko-fasaderske radnje "Zelena jabuka" iz Smederevske Palanke, koji duguje više od 113 miliona dinara.

Odmah iza njega smestio se Miodrag Jerinić, vlasnik trgovinsko-zanatske radnje "Metalijum" iz Ćuprije, s dugom od 77 miliona dinara.

Na trećem mestu našla se Slavica Ilić, vlasnica radnje "Beni" za promet robe na veliko i malo iz Niške Banje, s dugom od više od 58 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СРБИЈА

    21. oktobar 2014 | 13:28

    Pohapsiti i oduzeti svu imovinu pomenutih, nazovimo biznismena!!! Ako kažu da nemaju imovinu na svom imenu,proveriti šta imaju od imovine na :ženi,tašti,tastu,strini,striku,tetki itd...obavezno švalerkama!!! Hapsi bandu koja se podsmejava državi u lice!!!!!

  • Kodar

    21. oktobar 2014 | 14:18

    Zasto se njima ne pleni imovina i blokiraju racuni?

  • Gitango

    21. oktobar 2014 | 13:09

    I? Sta sad? Bitno da se narodu nose stvari iz kuce i sece struja za 3000 din.. Ove njihove dugove ce svakako narod platiti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA