DŽIHADISTI AUSTRALIJSKOM PREMIJERU: Naša zastava će se vijoriti u svakoj državi! (VIDEO)

Australijski tinejdžer se obratio video porukom postavljenom na internetu premijeru Toniju Abotu i poručio da imaju oružje, vojnike i da neće prestati sa borbama

  • 3

Tinejdžer koji je pobegao iz Australije da bi se pridružio džihadistima u Iraku i Siriji, pojavio se danas u video snimku Islamske države. On je poručio da borba neće stati dok se njihova zastava ne bude vijorila u svakoj zemlji, naglašavajući mesta kao što je Bakingemska palata i Bela kuća.

Abdulah Elmir (17) čiji je pseudonim Abu Kaled, u video poruci postavljenoj na internetu, obratio se australijskom premijeru Toni Abotu s porukom da imaju oružje, vojnike i da neće prestati sa borbama.

- Nećemo položiti oružje, dok ne osvojimo vašu zemlju i dok ne skinemo glavu svakom tiraninu i dok crna zastava ne poleti visoko u svakoj pojedinoj zemlji - poručio je Elmir čija je porodica iz Benkstouna, jugozapadnog predgrađa Sidneja.

U odgovoru portparola australijskog premijera navodi se da se na video snimku vidi opasnost od islamista, prenela je agencija AFP.

- Kako je premijer rekao u mnogim prilikama, Islamska država je pretnja koja doseže do Australije i naših saveznika i partnera. Zato se Australija pridružila koaliciji koja im za cilj da razbije i uništi džihadiste u Iraku, dajući našim snagama za sprovođenje zakona i bezbednosnim agencijama, ovlašćenja i resurse koja su im potrebna da bi Australiju i Australijance učinili što sigurnijim - naveo je premijerov portparol.

Australija je prošlog meseca podigla nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma na viši nivo, sa višegodišnjeg prosečnog nivoa, zbog sve veće zabrinutosti od povratka džihadista na kontinent.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • P.F.C.

    21. oktobar 2014 | 13:37

    Smarate kreteni vise. Jaki ste u pustinji i nad vezanim ljudima a da bi dosli u civilizivan svet moraze koristiti neko previzno sredstvo.. a vi neznate u automobil uci. Isti ste ko ovi vasi siptari sa kosova kojima je vo jos najbrze prevozno sredstvo. Upalite vatru i raspalite kolo oko nje kao sti prilici pecinskim ljudim i neandertalcima

  • Kaukora

    21. oktobar 2014 | 13:05

    Te dzihadiste sve treba po kratkom postupku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA