NE RADE VAM RADIJATORI? Evo šta vam je činiti da se ne smrznete

Elektrane najvljuju da u toku dana neće biti prekida u isporuci toplotne energije u našoj prestonici. Međutim ukoliko se desi da vaše grejanje ipak "zakaže", evo na koje kontakte možete da se obratite za pomoć

  • 7

Od danas, očigledno, počinje prava zima. U Beogradskim elektranama kažu da su spremni za predstojeće hladne dane.

- Čeka nas naoblačenje, zahlađenje, kiša, sneg na planinama i severozapadni vetar koji će dostići brzinu od 15 kilometara na sat, pad temperature na 15 stepeni, dok će temperatuta uveče pasti na šest stepeni.

U četvrtak i petak nas očekuje oblačnio sa kišom, temperatura od šest do 10, u subotu promenjljivo oblačno od pet do 11 stepeni, a u nedelju pretežno sunčano i hladno jutro, u okolini grada slab mraz i malo toplije, od 12 do 14 stepeni - najavljuje meteorolog Nedeljko Todorović.

Na osnovu aktuelne prognoze "Beogradske elektrane" su započele grejanje, piše 24 sata.

- Očekujemo da u toku dana neće biti prekida u isporuci toplotne energije, međutim s obzirom da se režim rada proizvodnih i distributivnih postrojenja određuje na osnovu ostvarene i poslednje prognozirane temperature vazduha Republičkog hidro-meteorološkog zavoda - kažu u Elektranama.

Evo kako da proverite da li je sve u redu sa vašim grejanjem u stanu.

Spremno 15 toplana i 42 kotlarnice

Svi toplotni izvori "Beogradskih elektrana" koje čine 15 toplana i 42 kotlarnice, spremno su dočekali 50. grejnu sezonu. U letnjim mesecima završeni su remonti u toplanama, na deonicama toplovoda i u predajnim stanicama.

"Beogradske elektrane" već obavljaju isporuku toplotne energije onim školama i vrtićima koji su u sistemu daljinskog grejanja preduzeća, kao i ostalim institucijama i ustanovama.

Ako ne što ne "štima"

Reklamacije na kvalitet grejanja (za temperature koje odstupaju od 20 +/-1c) korisnici mogu da upute Dispečerskom centru na broj telefona 011/20-93-011, dok curenja na unutrašnjim instalacijama treba da prijave na broj telefona 011/20-93-100.

Prijavite "Beokomu"

Dispečerski centar "Beogradskih elektrana" sarađuje sa Beokom servisom grada Beograda, pa potrošači poremećaje u sistemu daljinskog grejanja, prevashodno one koje se odnose na kvalitet grejanja, mogu da prijave pozivom na brojeve telefona 0800/110-011 i 011/30-90-007 ili slanjem elektronske pošte na adresu bks@beograd.gov.rs.

Mogući kvarovi

Grejna sezona je počela 15. oktobra 2014. godine i obavljene su neophodne funkcionalne probe rada sistema, a zagrevanje stanova građana počelo je u nedelju, 19. oktobra 2014. godine.

Kao i prethodnih sezona, kada sva postrojenja sistema budu radila punim kapacitetom, što će zavisiti od vremenskih prilika, moguće je očekivati da se pojave određeni kvarovi na toplovodnoj mreži jer je sistem bio u stanju mirovanja šest meseci dok su na njemu izvođeni remontni radovi.

Ekipe "Beogradskih elektrana" učiniće sve da svi kvarovi budu otklonjeni u najkraćem roku.

Odluka o grejnom danu u 18 časova

Beogradske elektrane prave plan rada na osnovu prognoze koju RHMZ0 objavljuje u 18 časova za naradni dan. Tada se na osnovu ostvarenih dnevnih temperatura određuje početak grejnog dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    22. oktobar 2014 | 13:56

    Mozete jos i da dobijete za curenje i hitne intervencije, ali za kvalitet grejanja mrka kapa. Zovem celo pre podne, a evo i pocetak popodneva. A grejanje jad i beda. U pola stana jedva se oseca da uopste pistoji, a u drugoj polovini stana, hladni kao led. Nikad gore

  • Anonymous

    22. oktobar 2014 | 14:05

    Placam greajanje cele godine 6000 dinara mesecno i ne mogu da se ugrejem. Iako sam stavio izolaciju i prozori mi dihtuju ja moram da sedim umotan u cebe.

  • Gse

    22. oktobar 2014 | 14:07

    Zivim ni 300m od novobeogradske toplane..a radijator hladniji od frizidera...Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA