Vip od početka godine ostvario prihod od 18.6 milijardi dinara

Ovo je rast po uporedivoj osnovi od četiri odsto u odnosu na isti period 2013. godine, a do kraja septembra Vipu se pridužilo više od 2 miliona korisnika

  • 1

Vip je tokom prvih devet meseci ove godine ostvario prihod od 18.6 milijardi dinara što je rast po uporedivoj osnovi od četiri odsto u odnosu na isti period 2013. godine. Koristeći isto poređenje, devetomesečna dobit pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) na kraju septembra 2014. uvećana je za sedam odsto, po uporedivoj osnovi, do sume od 5.8 milijardi dinara.

Do kraja septembra Vipu se pridužilo više od 2 miliona korisnika, 4.5 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je tržišno učešće kompanije dostiglo 22 odsto.

- Vip je i dalje najveći grinfild investitor u Srbiji jer smo od novembra 2006. do sada u poslovanje uložili skoro 827 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Naš strateški fokus ostaje na pružanju najboljeg korisničkog iskustva našim privatnim i poslovnim korisnicima što podrazumeva unapređenje mreže i kvalitet i brzinu prenosa podataka kao i inovativnu ponudu - izjavio je Andreas Graf, direktor/CFO Vip mobile.

Tokom ove godine Vip mobile je uložio više od 23 miliona evra u razvoj i modernizaciju svoje mreže širom Srbije. U manjim mestima i duž glavnih saobraćajnica postavljeno je više od 320 novih 2G i 3G baznih stanica, a mrežna oprema je modernizovana na 550 lokacija u 21 gradu kako bi se korisnicima obezbedilo bolje pokrivanje signalom i kvalitetnija usluga prenosa podataka, uz brži mobilni internet.

Kompanija zapošljava više od 900 domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 32 godine, a usluge su dostupne na 300 prodajnih mesta širom Srbije, uključujući 87 Vip centara. Vip je član Telekom Austrija Grupe, vodeće telekomunikacione kompanije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je u prvih devet meseci ove godine ostvarila prihode od 2.99 milijardi evra. Grupa posluje skoro 23 miliona korisnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    23. oktobar 2014 | 14:17

    Pa normalno kad ti prete,zovu cim neplatis jedan a kamoli dva racuna.Strah me i da probam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA