Evo šta sve traže štrajkači u Srbiji! (FOTO)

U štrajku je 90 000 ljudi. Nezadovoljni radnici juče su blokirali Srbiju. Među štrajkačima našli su se prosvetari, taksisti, adviokati i ugostitelji

  • 3

Srbija  je tokom jučerašnjeg dana bila zahvaćena štrajkovima.  Na ulicama su se našli i advokati, prosvetni radnici, taksisti, ali i ugostitelji. Svi oni su imali svoje zahteve.

Tako  je juče  od 1760 škola, u 437 širom države nije bilo nastave, dok su u 304 časovi bili skraćeni. Zahtevi prosvetnih radnika su da im se ne smanji plata i da se uvedu platni razredi.

Advokati štrajkuju još od 10. septembra i to je totalno paralisalo rad pravosuđa. Oni zahtevaju da se ne povećava  iznos paušalnog poreza. Takođe, oni žele da im se vrate poslovi koji su isključivo pravo notara. Jedan od njihovih zahteva je smena ministra pravde Nikole Selakovića, ali žele i da razgovaraju sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

Taksisti su najavili potpunu blokadu države ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi. Oni traže da reprogam dugova počne 2017. umesto 2015. godine i da se reši problem "divljih taksista" i nelojalne konkurencije.

Ugostitelji zahtevaju da prestane nezakonita kontrola  Poreske uprave. Oni su juče tačno u podne zatvorili svoje lokale i tako izrazili nezadovoljstvo.

U isto vreme se juče ipred Palate pravde u Beogradu okupilo i oko 30 vozača GSP, nezadovoljnih zbog otezanja sporova pokrenutih zbog napada na njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA