KUDA IDEMO? U visokom obrazovanju vlada velika korupcija!

Sistemska korupcija je najveći problem, kada je školstvo u pitanju u Bosni i Hercegovini, a najčešći oblici su povezani sa izborom zvanja profesora, polaganjem ispita i prikrivanjem položenih testova

  • 3

U visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini sveprisutna je sistemska korupcija, izjavio je danas direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Sead Lisak.

Na seminaru posvećenom borbi protiv korupcije, čiji je finansijer Evropska unija, istaknuto je da su nevladine organizacije iz BiH utvrdile tokom svojih istraživanja da su najčešći slučajevi korupcije povezani s izborom zvanja profesora, polaganjem ispita i prikrivanjem položenih testova.

Lisak je ocenio da je zabrinjavajuća prisutnost koruptivnih dela.

- Korupcija u visokom obrazovanju je sveprisutna i to ona najgore vrste - sistemska - rekao je Lisak na Univerzitetu "ITC-Interlogos centar" u Kiseljaku.

On je pojasnio da je Agencija alarmirala brojne institucije, uključujući Državno tužilaštvo BiH i agencije za sprovođenje zakona u BiH u vezi slučajeva korupcije u visokom obrazovanju, koje su ih izvestile o velikim razmerama pojave (ne)dela te vrste.

Prema Lisakovim rečima, Evropska komisija je prigovorila vlastima BiH da postoji vrlo mali broj procesuiranih slučajeva korupcije, uključujući tu i primere korupcije u visokom obrazovanju, prenosi Hina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    23. oktobar 2014 | 18:52

    Pa kod nas je ovo odavno u praksi. Sta se cudite, ko ima gutu taj i polaze , ko nema nek se muci.

  • Miki

    23. oktobar 2014 | 17:45

    A gde ne vlada ovde korupcija? Odes kod doktora poneses torbicu i prodjes prvi a dosao zadnji...

  • Realno

    23. oktobar 2014 | 22:19

    A gde ne vlada?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA