VELIKI SKANDAL U EU: Velika Britanija odbila da plati dve milijarde evra koje traži Brisel!

- Ovo je užasan način da se EU ponaša prema Velikoj Britaniji. Ne plaćam taj račun, ako oni misle da ću to platiti, grdno se varaju - rekao je Dejvid Kameron

  • 37

Ljutiti premijer Velike Britanije Dejvid Kameron objavio je danas da "glatko odbija" da plati 2,1 milijardu evra koje su izenada od Velike Britanije tražili iz Evropske Unije, kako bi se popunio budžet.

- Tek sam danas saznao za ovo što oni dodatno traže od nas, 2,1 milijardu evra do 1. decembra. Pa ovo je potpuno neprihvatljivo. Ovo je neprihvatljiv način funkcionisanja ove organizacije - da vam iznenada ispostave račun sa ovako ogromnom sumom novca, i to da platimo u ovako kratkom roku. I neprihvatljivo je da se ovako postupa sa jednim od najvećih finansijera Evropske Unije! - rekao je Kameron u obraćanju novinarima u Briselu.

Ova odluka vlade Velike Britanije izazvala je veliku zabrinutost u Briselu, pošto je finansijski sistem EU u velikoj opasnosti ukoliko izgubi novac iz Londona.

- Ovo je užasan način da se ponašaju. Ne plaćam taj račun 1. decembra, ako oni misle da ću to platiti, grdno se varaju - rekao je Dejvid Kameron.

Inače, ogromni dodatni račun od 2,1 miliona evra stigao je na adresu premijera u Londonu zato što je ekonomija Velike Britanije jača od ekonomija drugih zemalja članica EU, i on iznosi gotovo četvrtinu godišnjeg davanja Velike Britanije budžetu Evropske Unije.

Kameron je najavio da će do kraja da se bori da ovaj račun nikad ne dođe na naplatu, i već je počeo da traži saveznike među drugim zemljama koje su dobile dodatni račun, doduše mnogo manji, kao što su Italija i Holandija.

- Evropska komisija će morati da nam objasni odakle ovaj račun, kako je moguće da se došlo do ovih brojki. Sve mora detaljno da se istraži, i neko će morati da objasni sve ovo - zapretio je Kameron i zapitao se  ispred svih: "Da li je ovo dobro za članstvo Velike Britanije ili ne? Mislim da nije!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA