KRAJ PRIMIRJA U UKRAJINI: Žestoke borbe za aerodrom u Donjecku! (VIDEO)

Uprkos postignutom sporazumu o prekidu vatre između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista, rano jutros čula se eksplozija nekoliko desetina minobacačkih raketa Grad u blizini aerodroma u Donjecku

  • 0

Žestoka minobacačka vatra izbila je danas u blizini Donjecka na istoku Ukrajine koji je pod kontrolom proruskih aktivista. Ovim je okončan period prekida oružanih aktivnosti tokom parlamentarnih izbora, koji su u nedelju održani u Ukrajini.

Rano jutros čula se eksplozija nekoliko desetina minobacačkih raketa Grad u području Putilovski, u blizini aerodroma u Donjecku. Uprkos postignutom sporazumu o prekidu vatre između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista, ovaj grad je neprestano bio porište međusobne razmene vatre.

Prema preliminarnim rezultatima, posle 22,63 odsto prebrojanih glasova nakon jučerašnjih vanrednih parlamentarnih izbora u Ukrajini, ubedljivo vode proevropske stranke, saopštila je ukrajinska Centralna izborna komisija.

Narodni front premijera Arsenija Jacenjuka koji je osvojio 21,71 odsto glasova, u blagom je vođstvu, a odmah iza njega je Blok predsednika Pjotra Porošenka sa osvojenih 21,62 odsto glasova. Na trećem mestu je partija Samopomoć čiji je lider gradonačelnik Lvova na zapadu Ukrajine Andrej Sadovi -ta stranka je dobila 10,49 odsto glasova birača, prenosi TAS.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA