Odrubili glavu devojci koja je smaknula 100 džihadista?

Rehana je jedna od ratnica koje su postale simbol otpora sirijskoga grada Kobanija gde žene igraju veliku ulogu u odbrani grada i borbi protiv džihadista

  • 8

Jednu od ratnica koje su postale simbol otpora u Kobaniju, devojku nazvanu Rehana, džihadisti su navodno zarobili i odrubili joj glavu.

Ona je postasla poznata nakon što je njenu fotografiju s dva raširena prsta u znaku "mir" jedan novinar objavio na Tviteru pod pseudonimom Rehana, piše Daily Mail.

Devojka je tada tvrdila da je ubila oko 100 pripadnika Islamske države. Privukla je veliku pažnju javnosti i postala simbol nade opkoljenog sirijskog grada na granici s Turskom.

 

Dok se još uvek čeka potvrda informacije o njenoj smrti, strani mediji podsećaju da upravo žene igraju važnu ulogu u obrani Kobanija i borbi protiv džihadista. Još u aprilu su formirani odredi kojima je pristupilo 10.000 kurdskih ratnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • duxoni

    27. oktobar 2014 | 20:20

    Pocivaj u miru prelepa Amazonko,bar neki od ovih ludaka nece biti sa devicama na nebu...

  • Ime

    27. oktobar 2014 | 21:44

    lazna vest, mada vidim da se poturice domace raduju... ali dzabe. Mrtva tela mogu da obezglavljuju, samo malo koja islamska zivotinja stigne ziva da to uradi. skupo kurdi naplacuju svoju kozu. Dobro su ih satrli u Kobaneu. Jako dobro.

  • Istina je da si ti bolestan

    27. oktobar 2014 | 22:18

    Propratim s paznjom tvoje komentare ne zato sto su poucni i vredni paznje vec zato sto je tvoj mentalni sklop veoma specifican . Izuzev sto euforicno pratis svaki text u "Telegrafu" vezan za (po meni glupe ) Dzihadiste , potrudi se da nam malo ponudis nesto novo u nacinu komentarisanja da bismo malo polemisali . Mislim na nas koji ne podrzavamo to sto tebe cini "sretnim" a to su zlocini belosvetskih probisveta i Sektasa koji uzimaju sebi za pravo da govore u ime svih Muslimana . Najvecu stetu rade upravo onima u cije ime se navodno bore a tu si naravno i ti . Problem je sto ti to verovatno ne mozes da shvatis jer prevelik je to "zalogaj" za tvoju psihu...Da sa tobom nije sve kako treba , da se primetiti po tome da si uvek tu kada se radi o ubijanju ili bolje reci obezglavljivanju bespomocnih . Nikada od tebe ni jedna rec sazaljenja , pa to su zene i deca isto kao i nasa ili mozda i tvoja . Budi sretan da zivis u zemlji koja ti daje medijskog prostora da propagiras i velicas jednu zlocinacku Organizaciju . da zivis u zemlji u kojoj ja zivim verovatno bi vec bio pozvan na "Informativni "razgovor . Ovako iskreno se nadam da se ni meni nece uskratiti pravo da odgovorim tebi u nadi da cemo malo razgovarati da vidimo da li nudis i nesto vise od otrcanih , praznih fraza . I na kraju ,mozda se radujes prerano jer jos uvek nije potvrdjeno da je to tacno , sto se tice ove hrabre i pre svega lepe Kurdske zene . da jeste vec bi se "Hrabre" ubice zena i bespomocnih zarobljenika javili na Internetu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA