MIRAN KAO BUBICA: Vehabija koji je napao Ambasadu SAD u Sarajevu danas pravi olovke (VIDEO)

Mevlid Jašarević se u obraćanju Apelacionom sudu pokajao za teroristički napad koji izveo istakavši da je to bio "neverovatno glup, opasan i tužan čin", a tri godine kasnije predao je zahtev za radnu obavezu i očekuje pozitivan odgovor

  • 4

Pre tri godine državljanin Srbije Mevlid Jašarević je pucajući iz kalašnjikova izveo teroristički napad na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu, što je izazvalo veliku paniku među građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine, a danas je potpuno drugačija osoba koja se bavi ručnom izradom olovaka.

Njegov napad je okarakterisan kao teroristički jer je bio pripadnik vehabijskog pokreta i tog dana je ranio Mirsada Velića, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, koji je radio kao obezbeđenje u Ambasadi.

Čitava drama je trajala pola sata nakon čega su ga jake policijske snage okupirale i ranile hicem iz snajperske puške zbog čega je prevezen u bolnicu u Koševu.

Iako je na početku suđenja odbijao da sarađuje sa policijom jer, kako je govorio, nije priznavao te institucije, na kraju se ipak okrenuo njima odrekavši se vehabizma.

U obraćanju Apelacionom sudu prošle godine, Jašarević je za incident koji je napravio rekao da je "neverovatno glup, opasan i tužan čin", kao i to da se tokom boravka u pritvoru pokajao zbog učinjenog.

- Bolje da sam mislio na svoju ženu i dete, a ne na Avganistan za koji ne znam ni gde se nalazi na karti - rekao je on na jednom od suđenja i na kraju je osuđen na 15 godina.

Danas, Jašarević koji se nalazi u zatvoru u Zenici, predao je zahtev za radnu obavezu i očekuje pozitivan odgovor, a trenutno se bavi ručnom izradom olovaka koje poklanja.

Nakon dve godine se video sa suprugom Mirelom Demirović, a u kontaktu je i sa majkom Muamerom Hasanovića. Do sada nije imao disciplinskih prekršaja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Игор

    28. oktobar 2014 | 19:27

    а кад изаџе бомба око појаса

  • Hahahaha

    28. oktobar 2014 | 13:33

    Cist primer da rade onako kako i amerika kaze. Sve su to placenici amerike. Amerika je zlo najvece na ovom svetu, jer nemaju nikakva prirodna bogastva a najvise ih trose. Ameriku nisu naselili intelektualci, vec robovi. Onda znate kakvog su porekla i kakva je velika vecina amerikanaca.

  • Opet dobro

    28. oktobar 2014 | 15:29

    Prikriveni tigar skriveni zmaj,ne puštaj na slobodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA