Izgubljeni mačak nakon šest godina vraćen svom vlasniku (FOTO)

Zahvaljujući čipu koji je Meku bio utisnut od rođenja, koji je sadržavao podatke vlasnika, mačak je nakon neverovatnih šest godina vraćen vlasniku, Stjuartu Emeriju. Čip su pronašli volonteri koji su skenirali životinje u azilu

  • 0

Mačak Mek, iskočio je iz čamca svog vlasnika dok su plovili kanalom Stafordšir u Velikoj Britaniji 2006. godine i od tada mu se izgubio svaki trag.

Stjuart Emeri i njegova žena Marin, vlasnici mačka, nekoliko puta su se vraćali na deo gde je iskočio, ali nisu uspeli da pronađu nikakav trag. Bili su ubeđeni da ga nikada više neće videti.

Ono što dugo godina nisu znali je to da je Mek prošlog meseca pronađen blizu Stafordšira i da je mesec dana proveo u azilu za izgubljene životinje.

Od trenutka kada je iskočio iz čamca Emerijevih, Mek je obalom pokušavao da prati tok kanala i da se vrati vlasniku, ali se u tom pokušaju izgubio. Zahvaljujući čipu koji je Meku bio utisnut od rođenja, koji je sadržavao podatke vlasnika, mačak je nakon neverovatnih šest godina vraćen vlasniku, Stjuartu Emeriju. Čip su pronašli volonteri koji su skenirali životinje u azilu.

Poteškoća je bila pronaći vlasnika, jer se Emeri vise puta selio. Upornom potragom, Emerija, koji inače ima četiri psa, papagaja i još jednu mačku, volonteri azila su ipak pronašli. U izjavi za Dejli mejl, Emeri je rekao da je kada su mu javili da su pronašli Meka, prešao 135 milja.

- Kada su me pozvali, nisam mogao da verujem da je Mek u pitanju. Posle ovoliko godina mislio sam da je mrtav. Odmah me je prepoznao i skočio mi u krilo kada me je video. Moja sreća se ne može opisati rečima, hvala dobrim ljudima koji su bili uporni da me nađu, s obzirom na to da sam se selio više puta - rekao je Emeri.

- S obzirom na njegove godine, Mek se veoma dobro se drži i verujem da mu je ova avantura bila i više nego dovoljna i da se neće više usuditi čak ni napolje da izađe - prokomentarisao je Emeri.

(Telegraf.rs / I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA