OKONČANA DRAMA: Uhapšen ubica tašte, sa njim i maloletna svastika!

Nakon desetodnevne potere Saša Blagojević (29) uhapšen na autobuskoj stanici, u društvu svoje maloletne svastike D.D.(16)

  • 1

Na autobuskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, jutros je uhapšen Saša Blagojević (29) iz Ranovca, za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je 11. marta ubio svoju taštu Todorku Dragojević (40) iz Manastirice.

Sa njim je na stanici bila i njegova svastika D.D. (16), sa kojom je on u višemesečnoj ljubavnoj vezi. Blagojević je uhapšen u 7 sati, po dojavi građana, koji su ga prepoznali sa slike iz medija.

Policija nije želela odmah da reaguje i uhapsi osumnjičenog na licu mesta, jer se verovalo da je naoružan i opasan. Zato ga je najpre pratila, a onda, kada se sa svastikom izmakao pored jedne prodavnice, prišla mu i stavila lisice na ruke. Ova akcija hapšenja izvedena je brzo i bez pružanja otpora osumnjičenog.

- Sumnje policije da je naoružan i opasan pokazale su se kao tačne, jer je kod njega pronađen pištolj sa metkom u cevi, kao i jedan gasni pištolj. Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je izvršio ubistvo i zbog neovlašćenog držanja i nošenja oružja. Ovom prilikom zahvaljujemo se građanima koji su svojom dojavom pomogli u pronalaženju osumnjičenog - rekli su u Policijskoj upravi Požarevac.

Tokom saslušanja, osumnjičeni je priznao da je ubio taštu, jer je hteo da spreči da ona maltretira svoje dve ćerke, D.D. i M.D. (13).

On će sutra biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu, koji će odlučivati o njegovom pritvoru. Sa Sašom, privedena je na saslušanje i njegova svastika, koja je izjavila da su njih dvoje u ljubavnoj vezi oko deset meseci.

- Za vreme desetodnevne potere, policija je pretražila mnoge kuće i vikendice na brojnim lokacijama u Manastirici, Rabrovu i okolnim selima, ali osumnjičenog nije otkrila. Po završetku istrage, trebalo bi da bude poznato gde su se njih dvoje skrivali svih tih dana i da li su u tome imali pomagače - kaže izvor Telegrafa blizak istrazi.

Pošto od osumnjičenog danima nije bilo ni traga, ni glasa, meštani Manastirice sumnjali da je on sa svastikom već pobegao preko granice, jer ima dosta prijatelja među gastarbajterima.

Nakon bezuspešne potrage, policija se u ponedeljak obratila građanima za pomoć, sa molbom da dojave ukoliko prepoznaju osumnjičenog. Apel policije urodio je plodom, jer su upravo građani dojavili da se osumnjičeni nalazi na austobuskoj stanici, pošto su ga prepoznali sa fotografije u medijima.

- Osumnjičenog je prepoznao jedan od putnika na autobuskoj stanici. To je dojavio svom prijatelju policajcu, a ovaj svom komandiru. Potom je odmah isplanirana akcija prismotre i hapšenja, u trenutku kada bude otklonjen svaki rizik po građane - kaže izvor Telegrafa.

Blagojević je svoju taštu ubio 11. marta, dva sata nakon ponoći, u njenoj porodičnoj kući u Manastirici. Glavni motiv ubistva bilo je njeno protivljenje ljubavnoj vezi između njega i njene srednje ćerke D.D.

Kobne noći ona je pretukla ćerku i zahtevala da odmah prekine nedoličnu vezu, nakon čega je ova nazvala Sašu, koji je ubrzo pristigao u Manastiricu iz Ranovca, gde živi u braku sa Todorkinom najstarijom ćerkom, sa kojom ima četvorogodišnje dete. Nakon što je izvršio ubistvo, on je pobegao zajedno sa svastikom D.D, u svom džipu marke "nisan", koji je nakon tri dana pronađen napušten u Kučevu.

Pokojna Todorka sahranjena je prošle srede, nakon što je njeno telo vraćeno sa obdukcije iz požarevačke bolnice. Prema alkotestu obavljenom tokom obdukcije, utvrđeno je da je ona u trenutku smrti imala 2,26 promila alkohola u krvi, kaže izvor Telegrafa.

Todorka je u Manastiricu došla iz Makedonije pre 22 godine, udala se i rodila ćerku, Sašinu suprugu, I.B. (21). Nakon razvoda, sklopila je drugi brak, iz koga ima ćerke D.D. (16) i M.D. (13).

(D. Knežević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roman

    26. mart 2012 | 10:08

    Na zalost,ovakve stvari ce se i dalje desavati."Rekli ljudi,videli ljudi" su glavni izvori ovakvog "normalnog"ponasanja taste.Svi smo bili zrtve,ovakvih glasina koje su nas u ocaj bacale.Momak je jednostavno uradio,stvarno a ne simbolicno ono sto svi hocemo"Ostavite me na miru".Komentar je morbidan ali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA