JUŽNA KOREJA U PANICI: Kim Džong Un hakovao 20.000 smartfonova!

Vest o hakerskom napadu objavljen je u vreme neuspeha razgovora na visokom nivou između dve zemlje, a virus je bio skriven u igricama i širio se po internetu od maja do septembra

  • 1

Severnokorejski hakeri su možda "zarazili" 20.000 južnokorejskih pametnih telefona opasnim virusom, objavila je u sredu Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje (NIS).

Virus koji je skriven u igricama širio se južnokorejskim internet stranicama od maja do septembra, prenela je novinska agencija Jonhap i dodala da NIS trenutno radi na uklanjanju problema.

Ranije ove godine je objavljeno da je Pjongjang udvostručio broj svojih hakera u domovini i inostranstvu na skoro 6.000 ljudi.

Inače, vest o velikom hakerskom napadu je objavljen u vreme neuspeha novih napora da se obnove razgovori na visokom nivou dve Koreje.

Naime, Pjongjang je 30. oktobra odbacio ponudu Seula da se održe razgovori i uložio protest zbog nedavnih propagandnih letaka koji su se puštali i na teritoriji koja ne pripadaa Južnoj Koreji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sadeta Bilalović

    29. oktobar 2014 | 12:13

    Počinje da mi svidja ova šaljivdžija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA