Direktor ustanove kulture maturirao u 43.

Iako ima samo srednju školu koju je završio kada je imao 43 godine, Dragan Đorđević Kokta direktor je JP za kulturu i sport u Surčinu

  • 7

Dragan Đorđević Kokta direktor je JP za kulturu i sport u Surčinu, a ima samo srednju školu koju je završio kada je imao 43 godine.

Ovo je za "Blic" potvrdio Jovan Sretković, predsednik Grupe građana "Pokret za bogatu opštinu Surčin", koja ima pet od 35 odborinka u SO.

Jovan Sretković je na sednici SO Surčin, koja je održana 17. oktobra, zatražio smenu Đorđevića zbog, kako je tada naveo, nestručnosti, a odmah potom zahtevao je od sekretara opštine da mu da da pregleda konkursnu dokumentaciju iz iz koje se uverio da Đorđević ne samo da nije stručan, već da je srednjoškolsku diplomu dobio u 43. godini.

Sretković kaže da je uvidom u tu dokumentaciju video i potvrdu kojom je Đorđević dokazivao da je i ranije obavljao poslove direktora u nekoj firmi i to od 2001. do 2005. godine.

- To znači da je tada bio direktor sa osnovnom školom. Surčin je malo mesto, poznajemo se i svi znamo da taj čovek nikada nigde nije radio, a da ima porodicu, ženu i troje dece. Čime se ranije bavio i kako je živeo, niko ne zna, a pre godinu dana postao je direktor Javnog preduzeća. Očiglednio je da je konkurs bio raspisan za njega iz ko zna kog razloga. Stručnjaci nemaju posao, a on koji je daleko od bilo kakve stručnosti, treba da bude smenjen - rekao je Sretković za "Blic".

Đorđevića je postavila SO Surčin nekoliko meseci pre nego što je došlo do promene zakona o javnim preduzećima prema kome za direktore tih preduzeća mora biti raspisan konkurs.

Dragana Đorđevića zvanog Kokta u Surčinu dovode u vezu sa Ljubišom Buhom Čumetom. Tokom svoje kratke političke karijere "na lokalu" bio je upleten u skandale koji su potresali Surčin pre dve godine, u obračunima između SNS i SRS.

Međutim, samo u jednom je izričito traženo da kandidati moraju imati četvrti stepen stručne spreme, dok je za ostale trežena diploma fakulteta.

Naravno, oglas u kojem je tražena diploma srednje škole bio je raspisan za direktora JP za kulturu i sport. Nedugo zatim opštinska komisija je odlučila da je najbolji kandidat Đorđević.

Đorđević nije želeo da razgovara sa novinarima o tome. Ni u opštini Surčin niko nije hteo da komentariše te navode, kao ni da da odgovor na pitanje zašto je za javno preduzeće koje se bavi kulturom i sportom važno da direktor ima srednjoškolsku diplomu i to Saobraćajno-tehničke škole koju je Đorđević i završio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    29. oktobar 2014 | 11:47

    E sad , za 5 000 evra može da kupi diplomu ekonomskog fakulteta u Loznici kod "kljakavog" samo da se njemu javi !!!! I na budžetu se priznaje ta diploma od "kljakavog" !!!!!

  • Maja

    29. oktobar 2014 | 12:47

    Jel i on ima doktorat Megatrenda?

  • Nikola

    29. oktobar 2014 | 17:58

    Cume je i postavio Koktu na mesto direktora?Kakva komisija i Skupstina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA