SRAMOTNO: Subotičanka dobila poziv od komunalne inspekcije zbog hranjenja napuštenih mačaka!

- Oko moje zgrade ima nekoliko maca koje hranim već neko vreme. Jednog jutra tu se našao komunalni policajac koji me je opomenuo da je zabranjeno hranjenje mačaka na javnoj površini. Ja sam mu odgovorila da nemam srca da ih ne hranim i da je žalosno što opominje mene a ne one koji životinje zlostavljaju i izbacuju na ulicu - kaže Eržebet Posa iz Subotice

  • 17

Eržebet Posa iz Subotice doživela je neprijatnost kada je danas dobila poziv da zbog “hranjenja mačaka na javnoj površini” da izjavu u Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove. Očajna Eržebet kaže da više ne zna da li se u ovoj zemlji isplati biti human i da li je zaistra trebalo da gleda kako napuštene mačke gladuju.

Ona je za sajt Životinje.rs objasnila šta je prethodilo pozivu na davanje izjave:

- Oko moje zgrade ima nekoliko maca koje hranim već neko vreme. Jednog jutra tu se našao komunalni policajac koji me je opomenuo da je zabranjeno hranjenje mačaka na javnoj površini. Ja sam mu odgovorila da nemam srca da ih ne hranim i da je žalosno što opominje mene a ne one koji životinje zlostavljaju i izbacuju na ulicu… To se dogodilo pre mesec, dva i ja sam na to čak i zaboravila iako mi je policajac uzeo ime i adresu. Danas mi se stigao poziv…Mace koje hranim su inače uhranjene i zdrave, a dve sam uz pomoć Udruženja Anima iz Subotice i sterilisala kako se ne bi stvorila armija novih maca. Posude iz kojih jedu nisu razbacane, uvek ih pokupim i operem. Ne ostavljam nikakav nered, ni ja a ni mačke. Jedu ujutru i uveče, a preko dana se negde igraju, tako da ne znam kome su zasmetale… Nikoga ne diraju, niti kome prilaze - rekla je ona.

Gospođa Eržebet rekla je da će na razgovoru reći da je sramota što se građani koji pomažu zovu na saslušanja, a one koji čine zlo ne kažnjavaju.

Opštinskom odlukom je zabranjeno hranjenje životinja na javnim površinama, ali to je i protivzakonito i protivustavno, kako sam pročitala. Ta odluka je već 3 puta bila pred Ustavnim sudom i proglašavana nezakonitom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    29. oktobar 2014 | 23:15

    Volim životinje, ali hraniti kučiće i mačke lutalice rezultira okupljanjem čopora istih, naviklih na stalno hranjenje na istom mestu. A posle kad napadnu nekog ili nečije dete, onda je skandal što lokalne vlasti ne preduzumaju nešto, a ako neko posle iz straha proba da gađa ili udari kuče koje ga je nekada napalo, onda ispada zlikovac. Ne volim komunalce, ali u ovom slučaju podržavam.

  • Slavica

    29. oktobar 2014 | 23:25

    S obzirom na to da je ljudska rasa oduzela celokupan prostor za zivot raznoraznim zivotinjama, trebali bi da budemo dobri prema njima. Naravno ljudska rasa ni za 1000 godina to nece biti, nazalost, cast izuzecima, koji su svesni toga i angazuju se za njih.

  • љути четник

    29. oktobar 2014 | 22:58

    Sramota, danas je najezda miseva macke ih love mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA