SRAMNI CRKVENI CENOVNIK: Za venčanje 14.000 dinara, pola penzije za sahranu!

Nedavno venčani Čačani Igor i Milica J. bili su neprijatno iznenađeni kada su svoje venčanje u manastiru Vavedenje morali da plate 13.800 dinara

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Amin
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Tina

    31. oktobar 2014 | 16:18

    Pre vencanja smo otisli u crkvu da se dogovorimo sa popom sta sve treba, on prica i u svakoj sledecoj recenici podigne cenu za 500 dinara i u jednom momentu ga pitam dokle, koja je zadnja cena, a on mi kaze "Zasto kvarite taj lepi cin vencanja?"

  • Daki

    30. oktobar 2014 | 23:05

    Sve samo kriticari i pravosl(in)avci! Ne mogu cudom da se nacude! A najbolji je onaj "zar nije u crkvi kol'ko das?!" U crkvi ce, brajko moj, biti kol'ko das, kad gospon popa bude mogao da napuni korpu u samousluzi i na kasi mu kasirka kaze: "Pomoz' Bog, oce! Dajte kol'ko imate!" Ili kad popa svom detetu uzme skolski pribor ili patike i plati kol'ko da! Sebi znate da odredite platu, samo bi vam volja bila da vidite popa da prosi i gladuje. Ima li jos koja profesija na svetu gde ti covek zavrsi neku uslugu, a ti mu das kol'ko ti mislis da treba? Zubari, advokati, vodoinstalateri, automehanicari, elektricari, majstori, zidari... svi imaju svoju tarifu, samo popovi ne smeju?!A lekari polazu Hipokratovu zakletvu, humano zanimanje, rade i u drzavnim i u privatnim ordinacijama, ovamo plata, onamo deri...

  • Jovan

    30. oktobar 2014 | 22:53

    Naravno da nema cenovnik, ali je tacno da ovo bolno pitanje potezu samo oni kojima crkveni obredi zapravo nista ne znace i koji svoju veru dozivljavaju iskljucivo kao folklor i lep obicaj. Takvi se obicno sete da su pravoslavci kad treba da se krste, vencaju ili sahrane koga, i tada se obicno srecu s tim da treba dati i neki novac za izdrazavanje svojih svestenika, koje inace, preko cele godine, neki i vise godina, i ne vide. Ako upitamo koliko kosta iznajmljivanje vencanice, limuzine ili fijakera, odela, muzike i kojecega sustinski nebitnog za vencanje zaprepastili bismo se koliko su usluge nasih svestenika, kao sustinske i bitne, zapravo jeftine. Na kraju krajeva, to je u nasoj drzavi opciono i nije moranje. Pa ko radije kiti muziku i daje na gluposti, neka se ne vencava u crkvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA